Agfa-Gevaert Mortsel Foto: Belga

Fiona Lam benoemd tot CFO van Agfa-Gevaert

Op 15 oktober 2024 vervoegt Fiona Lam de Agfa-Gevaert Groep als Chief Financial Officer en als lid van het Directiecomité. Huidig CFO Dirk De Man heeft vanwege gezondheidsredenen beslist een stap opzij te zetten.

Fiona Lam behaalde een graad in Economie en Finance aan de Universiteit van Guelph, Canada, een MBA gespecialiseerd in Finance aan de Universiteit van Greenwich, en een Executive Master in Finance en Controlling aan de Universiteit van Maastricht. Ze bekleedde verschillende leidinggevende posities in finance bij Philips Lighting. In 2017 werd ze CFO bij Punch Powertrain en in 2022 CFO en lid van de Management Board van Neways Electronics International. Gedurende haar carrière heeft Fiona uitgebreide ervaring opgebouwd in transformatie, zowel in IT- als industriële omgevingen.

Lees ook: Agfa-Gevaert verbetert winstgevendheid in tweede kwartaal

“Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te zetten om Agfa vooruit te helpen in zijn transformatieproces”, zegt Fiona Lam. “Ik ben ervan overtuigd dat de onderneming over de juiste technologieën, vaardigheden en strategieën beschikt om te slagen in de groeimarkten die ze geselecteerd heeft.”

CEO Pascal Juéry is verheugd Fiona in het leidinggevend team te verwelkomen. “Ik ben ervan overtuigd dat Fiona’s uitgebreide, internationale ervaring in transformatie in diverse IT- en industriële omgevingen van onschatbare waarde zal blijken voor Agfa. Zeker nu we onze organisatie aan het heroriënteren zijn rond een aantal toekomstgerichte, veelbelovende activiteiten. Ik wil ook Dirk De Man bedanken voor zijn toewijding en voor zijn waardevolle bijdragen aan de transformatie van onze Groep.”