Spar Meerhout Hilde Jacobs, Ivo Van Roy en hun dochter Eveline staan klaar om de klanten opnieuw te verwelkomen. Foto: Spar Colruyt Group

Meerhoutse buurtsupermarkt zit in een nieuw kleedje en zet sterk in op vers, lokaal en duurzaam

De Spar-supermarkt in Meerhout opent op donderdag 17 oktober opnieuw de deuren. De buurtsupermarkt werd ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels en is bovendien groter dan voordien. Zaakvoerders Hilde Jacobs, Ivo Van Roy en hun dochter Eveline kijken er alvast naar uit om hun klanten te verwelkomen.

Vanaf donderdag 17 oktober is iedereen opnieuw welkom in Spar Meerhout. De buurtsupermarkt op de Gestelsesteenweg werd in een nieuw jasje gestoken: vooral de parking werd stevig onder handen genomen, maar ook in de winkel zelf kunnen klanten nu nog meer genieten van een fijne winkelervaring.

“We hebben de winkel met 250 m2 uitgebreid, naar 850 m2. Dat geeft ons ruimte voor een groter assortiment en zorgt voor nog meer winkelgemak”, vertelt Hilde Jacobs. Samen met haar man Ivo Van Roy en dochter Eveline staat ze aan het hoofd van de winkel. “In 2023 begonnen we al met de aanleg van een nieuwe, veiligere parking en de uitbreiding van onze beenhouwerij. Nu volgde de rest van de winkel.” De ingang werd verplaatst, de bakkerij uitgebreid en ook voor de beenhouwerij en traiteursafdeling is er meer plaats voorzien.

Vers, lokaal en duurzaam

Spar Meerhout volgt het concept van de nieuwste generatie Spar Colruyt Group-winkels. Dat wil zeggen dat er sterk wordt ingezet op vers, lokaal en duurzaam. “We willen graag zoveel mogelijk versproducten uit eigen keuken aanbieden”, legt Ivo uit. Een troef waar ze terecht fier op zijn.

Ook op het vlak van lokale specialiteiten zet Spar Meerhout hun aanbod graag in de kijker. Hilde legt uit: “We hebben onder andere wafels van Mina Wafels en De Wafelkraam, zuivelproducten van De Melkweg, ijs van IJsroosje en meer.”

De klanten kunnen bovendien rekenen op een gemotiveerd team van meer dan 20 medewerkers, vooral vaste krachten, aangevuld met flexi-jobbers en jobstudenten.

Duurzame CO₂-koelinstallatie

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Dat is bij Spar Meerhout geen uitzondering. “Al onze koelingen werden vervangen. We kozen hiervoor voor een duurzame CO₂-koelinstallatie”, zo licht Eveline toe.

Verder is er op de parking, naast plaats voor meer dan 40 wagens, meer ruimte om fietsen te plaatsen. “Zo willen we onze klanten aanmoedigen om met de fiets te komen winkelen.”