weba herderen

Marketingmachine voor meubels houdt halt in Herderen

Weba, de meubelketen die nationale bekendheid geniet omwille van de populistische reclamespots, opent eind deze maand een nieuwe vestiging in Herderen (Riemst). Het voormalige Eycken Meubelen, nadien overgenomen door Verberckmoes, wordt momenteel verbouwd tot een showroom van 10.000 m2.

Vorig jaar kondigde meubelhandelaar Verberckmoes aan dat de zaak in Herderen werd stopgezet. Ook het magazijn op industriezone Tongeren Oost ging dicht. Intussen werd naar een overnemer gezocht. Weba, de meubelzaak met vestigingen in Deinze, Gent en Quaregnon, zag de uitbreiding naar Limburg wel zitten en nam de infrastructuur over. Al vele maanden hangt het logo van Weba er tegen de gevel, maar concreet nieuws over de heropening was er vooralsnog niet.

Tot nu, want nog deze maand, meer precies op 28 oktober, zal Weba in Herderen de eerste klanten verwelkomen. Er wordt nog met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen. Alles samen gaat het om een investering van maar liefst 20 miljoen euro, zo vertelt Weba in Het Belang van Limburg.

Blikvanger aan de ingang wordt een levensgrote afbeelding van Arsène Weba, de mascotte met het blauwe haar die kenmerkend is voor de meubelketen. In het grote interview dat u zaterdag in de krant kunt lezen, wordt nog druk gespeculeerd over het mogelijke Limburgse accent voor de Onslow-achtige figuur in de reclamespots van Weba. “We hebben er al mee geëxperimenteerd”, klinkt het schrikwekkend… Please?!

(De keten van Weba ontstond in 1982 in Deinze onder de naam Meubelen Troef. Maar toen in 1985 de hand kon gelegd worden op de winkelruimte én de naam Weba in Gent, werd die naam overgenomen. Het familiebedrijf (van West-Vlaamse origine) telt met Herderen erbij 4 winkels en haalt een
omzet van zo’n 100 miljoen euro.)