protest Willebroek

Bouwplannen industrieel werkhuis en kantoorgebouw in woonwijk in Willebroek veroorzaken protest bij omwonenden

De gemeente Willebroek en woonmaatschappij Rivierenland zijn van plan om een industrieel werkhuis en een kantoorgebouw van 3,5 verdiepingen hoog te bouwen aan de Mechelsesteenweg 405 en Michael Van Breedamstraat 9. De bouwplannen, die midden in een woonwijk gesitueerd zijn, hebben tot protest geleid bij de lokale bevolking.

De plannen, die een kantoorgebouw en een werkplaats met industriële functie omvatten, zorgen voor veel ongenoegen bij de bewoners van de wijk. Ze vinden het project te groot en niet geschikt voor een woonomgeving. Ze zijn dan ook bang dat het een negatieve invloed zal hebben op de levenskwaliteit in de buurt. En dus startten ze een petitie op, dat binnen de zeven dagen al meer dan 600 handtekeningen verzamelde.

Bewoners klagen verder nog over het verlies van licht en privacy door de hoogte van het geplande kantoorgebouw en de grootschalige glaspartijen die voorzien worden in het bouwproject. Daarnaast vrezen ze voor aanzienlijk geluidsoverlast vanuit het werkhuis en een enorme toename in de verkeersdrukte.

“De Mechelsesteenweg is nu al een zeer verzadigde weg. Een kantoorgebouw en werkhuis dat meer dan 70 werknemers te werk zal stellen, zal de mobiliteit negatief beïnvloeden”, aldus een woordvoerder van het actiecomité. “Bovendien zal ook een aangrenzende woonwijk waarin een kleuterschool en speeltuin gevestigd zijn, één van de toegangswegen vormen naar de site.”

Acties

Het actiecomité heeft verschillende acties opgezet, waaronder het verspreiden van pamfletten en het ophangen van affiches. “Dit project bedreigt de leefbaarheid en veiligheid van onze gemeenschap”, voegt de woordvoerder toe.

De groep roept de gemeente op om het bouwproject te heroverwegen en prioriteit te geven aan de leefbaarheid en de wensen van de lokale bevolking. Op zondag 6 oktober om 10 uur verzamelt het actiecomité met omwonenden aan de bouwsite in Willebroek om te protesteren.

protest Willebroek
“Een aangrenzende woonwijk waarin een kleuterschool en speeltuin gevestigd zijn, zal één van de toegangswegen vormen naar de site.”