ateljee 94

Tormans hervat half jaar na faillissement

Goed nieuws uit Oudsbergen: Ateljee 94, de gekende slagerij, traiteur en delicatessenwinkel van de familie Tormans-Cox gaat een half jaar na de uitspraak van faillissement, opnieuw open. "We hebben onze les geleerd en gaan de dingen anders aanpakken", zegt Frank Tormans. "De motivatie om onze klanten van dienst te zijn is groter dan ooit. We zijn echt content dat we de doorstart kunnen realiseren."

Het was voor velen een verrassing van formaat dat Ateljee 94, in de streek van Oudsbergen beter gekend als Slagerij Tormans, eind maart failliet werd verklaard. De ondernemers hadden het zelf niet zien aankomen en waren aangeslagen door het vonnis. Ze spraken meteen het voornemen uit om zo snel mogelijk te herstarten, maar dat heeft toch heel wat voeten in de aarde gehad.

“De cateringopdrachten hebben we wel nog kunnen doen, maar onze winkel is al die tijd gesloten gebleven”, vertelt Frank Tormans. “We hebben de tijd genomen om orde op zaken te stellen en de pijnpunten weg te werken. Het probleem lag vooral bij de administratie en communicatie, want werk was er genoeg. We hebben nu beslist dat zowel ikzelf als mijn zoon fulltime op de werkvloer aanwezig zullen zijn, en een externe partij de volledige administratie voor ons zal verzorgen.”

En dus kan de winkel van Tormans-Cox eindelijk opnieuw open. “Het is een beetje ‘back to the basics’, dus een iets beperkter aanbod, met iets minder personeel, maar het doel is wel om ons niveau van de hoogdagen snel op te pikken”, stelt Tormans. “De feestdagen komen er stilaan aan, en tegen die tijd zitten we helemaal in het ritme. We kijken er enorm naar uit om onze klanten face-to-face te kunnen bedienen. En andersom zijn we er zeker van dat ook heel wat trouwe klanten blij zullen zijn dat ze opnieuw bij ons terechtkunnen.”