San Marco Village Foto: Joris Herregods

Ondernemingsrechtbank verklaart San Marco Village failliet

De ondernemingsrechtbank heeft het faillissement van San Marco Village uitgesproken. De bekende feestzalen in Schelle en Lier werden eind september verzegeld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude door de uitbater. Alle geplande evenementen werden geannuleerd. Gedupeerden kunnen een schuldvordering indienen.

Het faillissement van San Marco Village komt niet als een verrassing. Twee weken geleden liet de voorlopig bewindvoerder al weten dat de onderneming financieel en operationeel niet in staat was om evenementen van die omvang te laten doorgaan. Alle geplande activiteiten werden daarop afgelast.

Ook de ondernemingsrechtbank zag dat de vennootschap niet langer in staat was om haar schulden te betalen en heeft donderdag het faillissement uitgesproken. “Gedupeerden kunnen via het online platform RegSol een aangifte van schuldvordering indienen”, zegt meester Klaas Koentges. Gedupeerden kunnen op de website Regsol zich aanmelden als schuldeiser. Via dit platform kunnen ze ook het bedrag en bewijsstukken ingeven, zoals facturen, het betaalbewijs en eventuele correspondentie.

LEES OOK. Gedupeerden verzegelde San Marco Village in alle staten: “Duizenden euro voorschot betaald”

Link met drugsmilieu?

San Marco Village staat al jaren bekend om zijn prachtige zalen en piekfijne bediening, maar daar kwam 23 september een einde aan toen het KALI-team van de Antwerpse politie de feestlocaties in Schelle en Lier verzegelde. Het parket voerde sinds de overname door de Nederlandse zakenman Karim B. een onderzoek naar de bedrijfsvoering en financiering van de onderneming. De uitbater zou vertoeven in de entourage van twee kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu.

B. slaagde er de voorbije jaren dan wel in om San Marco Village opnieuw te laten draaien, maar het bedrijf bouwde schulden op bij de RSZ en de BTW. De afbetaling van die schulden zou zijn gebeurd door externe geldschieters. De speurders van het Kali-team en het gerecht stelden zich grote vragen bij de herkomst van die gelden.