Bouw Wow Hoogstraten De workshops van Bouw Wow waren stellingbouw, bouwplaatsmachinist, torenkraan, bekisten, wegenwerken en metselen. — © RR

Workshops laten leerlingen en werkzoekenden kennismaken met bouwsector

Vito Hoogstraten organiseerde woensdag samen met VDAB, Constructiv en Noorderkempen Werkt de infobeurs Bouw Wow.

Het uitgangspunt was om jong en oud te laten kennismaken met de variatie aan jobs in de bouwsector. In de voormiddag kwamen de leerlingen van Vito langs, in de namiddag andere geïnteresseerden. “De Werfkeet is een opleidingscentrum dat we recent geopend hebben in Antwerpen om mensen warm te maken voor de bouw”, zegt Leen Meeuws, programmaleider Jobs in de Grote Verbinding en verantwoordelijke De Werfkeet bij VDAB.

“We zijn naar de Noorderkempen gekomen om beroepen te laten uittesten waar veel vacatures voor zijn en waar we opleidingen voor hebben. Zeventig leerlingen van het tweede middelbaar van Vito die STEM volgen en na dit schooljaar een richting moeten kiezen, konden een aantal beroepen uitproberen.”

De workshops van Bouw Wow waren stellingbouw, bouwplaatsmachinist, torenkraan, bekisten, wegenwerken en metselen. “Het heeft een aantal jongeren overtuigd om volgend jaar voor de richting Bouw te kiezen, wat positief is. In de namiddag hebben we de workshops opengesteld voor werkzoekenden. Daar kwamen tien personen op af”, zegt Leen Meeuws.