Wielercafé De Musette De Musette in De Schorre, eenzelfde sfeer en inrichting. Foto: rr

Wielercafé De Musette heropent tijdelijk in De Schorre

Aan het Vlinderplein in De Schorre in Boom heeft een tijdelijke versie van wielercafé De Musette de deuren geopend. Aan de Rupeldijk - aan de overkant van De Schorre - waar De Musette gevestigd was, worden het wielermuseum en het café samengesmolten tot een nieuw museumcafé. De opening is gepland voor augustus 2025.

Sinds 2018 was De Musette gevestigd in een chalet vlak tegenover wielermuseum De Velodroom. Besloten werd om de twee samen te voegen tot een museumcafé, De Musette 2.0. Daarvoor wordt aan het museum een stuk aangebouwd. De chalet werd verhuisd naar De Schorre.

“Hierdoor garanderen we dat wielerfans en bezoekers kunnen blijven genieten van dit unieke rustpunt”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. “Deze overgang biedt ons de kans om in 2025 een volledig vernieuwde Musette te heropenen, waar cultuur, natuur en wielerbeleving hand in hand gaan.”

Brasserie

Tegelijk biedt het tijdelijke café ook de bezoekers van De Schorre de kans om even te verpozen bij een drankje en een hapje, in afwachting van de realisatie van een nieuwe brasserie op het domein. Die wordt gerealiseerd in samenwerking met We Are One World, de organisatie achter Tomorrowland. Door saneringswerken op de oude locatie van Brasserie De Schorre werd de start vertraagd, maar weldra zullen ook daar de bouwwerken starten, met een geplande opening op 1 mei 2025.

In het tijdelijke wielercafé begroeten de medewerkers de bezoekers in dezelfde inrichting en met het zelfde aanbod. Niet alleen de inrichting is in het wielerthema, je kan het ook terugvinden op de menukaart met namen als ‘Klein verzet’, ‘De Rode Lantaarn’ en ‘Grote Molen’. Er worden ook maandelijks activiteiten georganiseerd, zoals een luxe ontbijtbuffet elke derde zondag van de maand. De Musette werkte dit jaar bovendien een speciale VIP-formule uit voor het evenement Putteke Winter op 6 en 7 december. Bedrijven kunnen hun medewerkers trakteren op tapas of een barbecue. Je kan de locatie ook afhuren voor een privé-activiteit, zoals een babyborrel of vergadering.