Schermafbeelding 2024-10-10 om 11.08.17

Democo in Europese top 100 van beste werkgevers

Het Limburgse bouw- en ontwikkelingsbedrijf Democo Group is zopas uitgeroepen tot één van de 100 Best Companies to Work For in Europe 2024. Dat is een felbegeerde Top 100-lijst van het bekende zakentijdschrift Fortune en Great Place To Work, een autoriteit op het gebied van werkplekcultuur. “Het is een eer om in deze lijst te staan, maar als familiebedrijf zijn we vooral blij dat onze medewerkers zélf aangeven dat ze elke dag met de glimlach naar het werk komen”, zegt Thibaud Demot, CEO van Democo Group.

Democo Group kreeg donderdag te horen dat het een 81ste plek bekleedt in de felbegeerde ranking van Fortune Europe en Great Place To Work. De lijst bevat in totaal 25 multinationals en 75 grote bedrijven. Om in aanmerking te komen, moet een bedrijf minstens 500 werknemers tellen en door Great Place To Work zijn geëvalueerd in ten minste één Europees land. In dit geval in 2023 of begin 2024. Concreet worden werknemers vertrouwelijk en anoniem ondervraagd en worden de resultaten daarvan vergeleken met officiële HR-gegevens. Alleen bedrijven die consequent hoog scoren op 60 stellingen in een zogeheten ‘Trust Index’-enquête – zeg maar een vertrouwensonderzoek – kunnen een plaats veroveren. In heel Europa zijn zo in totaal meer dan 1,3 miljoen werknemers bevraagd.

Groot vertrouwen

Een plek in de Top 100-lijst geeft volgens de samenstellers aan dat er een hoog niveau van vertrouwen is binnen een organisatie. De genomineerde bedrijven presteren aanzienlijk beter dan de typische werkplek in Europa, zo blijkt uit marktonderzoek door Great Place To Work.

Zo geeft maar liefst 78% van de werknemers van de 100 beste bedrijven om voor te werken aan dat promoties eerlijk zijn. Goed 70% zegt dat ze een eerlijk deel van de winst van het bedrijf ontvangen. Dat is aanzienlijk hoger in vergelijking met een typische werkplek, waar slechts 37% zegt dat promoties eerlijk zijn en 36% vindt dat ze een eerlijk deel van de winst ontvangen.

CEO Thibaud Demot is blij: “We zijn dan ook enorm vereerd om als familiebedrijf opgenomen te worden in de ‘100 Best Companies to Work For in Europe 2024’. Maar bovenal zijn we dankbaar naar onze medewerkers toe. Zij zorgen er samen met het management en de directie voor dat Democo Group een warme plek is waar je aangenaam kan werken en waar er ruimte is om bij te leren en door te groeien. Onze mensen zijn de toekomst van ons bedrijf.”