Natalie en Sandra van Toi & Moi Natalie en Sandra van Toi & Moi pronken met hun award. Foto: yjs

Jaar na intrede in gemeente winnen Sandra en Natalie LEO voor starter van het jaar: “We voelen ons al parttime Sint-Gillissenaren”

Kledingboetiek Toi & Moi in de Kerkstraat in Sint-Gillis-Waas heeft de award voor starter van het jaar gewonnen tijdens de tweede editie van de LEO’s. De winkel van Sandra Van Meirvenne (53) en Natalie Stocola (51) groeide afgelopen jaar meteen uit tot een populaire handelszaak in de gemeente die voor het duo inmidddels als een tweede thuis aanvoelt.

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas organiseerde dinsdagavond voor de tweede keer een ondernemersevent, waarbij de LEO’S, de Leukste Economische Ondernemingen van Sint-Gillis-Waas, werden uitgereikt in GC De Route.

De prijs voor starter van het jaar ging daarbij naar Sandra Van Meirvenne (53) en Natalie Stocola (51) die in september vorig jaar de deuren van Kledingboetiek Toi & Moi in het hoekpand in de Kerkstraat opende. De vriendinnen uit Haasdonk kwamen in hun zoektocht naar een geschikt pand uit in hun buurgemeente.

Bevriende zonen

“Het is een cliché, maar we waren meteen verliefd op dit gebouw en waagden daarom de sprong in dit avontuur”, aldus Natalie. “Onze zonen hebben sinds de kleuterklas bij elkaar op school gezeten en zo zijn ook wij goede vriendinnen geworden. Onze achtertuinen grenzen ook aan elkaar en dat maakt het extra makkelijk om te carpoolen naar onze winkel. Sandra werkte in de horeca en ik in de kledingsector, maar samen droomden we er wel van om een eigen winkel te openen.”

De winkel in het centrum van de gemeente werd op een jaar razend populair bij de inwoners. Foto: yjs

Het duo ziet de bekroning vooral als een fijne erkenning voor hun harde werk van afgelopen jaar. “Zeker in onze sector is het geen evidentie om nog een eigen winkel te openen, maar we zien dat het totaalplaatje hier werkt en voelen dat dit een warme gemeente is”, vertelt Sandra. “Mensen komen hier niet alleen om kledij te kopen, maar bijvoorbeeld ook wekelijks om hun hart te luchten en het sociale aspect. We zijn dan ook enorm vereerd dat we de prijs in de wacht konden slepen. We voelen ons al parttime Sint-Gillissenaren.”

Lifetime Achievement Award

De prijs voor ondernemer van het Jaar ging naar Cose Donna, de winkel voor lingerie, nachtkledij en badmode in de Kronenhoekstraat. Karel De Mol won op zijn beurt de Lifetime Achievement Award voor zijn werk in de cafétaria van Sporthal De Gavers.

Alle inwoners van de tweede editie van de LEO’s. Foto: if