13394_014_Dann

Katrien Godts van Grondwerken Godts gelauwerd als Jonge Vlaamse Aannemer voor Vlaams-Brabant

Tijdens het Visiemoment, jaarlijks georganiseerd door Embuild Vlaanderen, werd naar goede gewoonte ook alweer 5 jonge aannemers geprezen voor hun inzet in hun bedrijf. Voor Vlaams-Brabant mocht Katrien Godts (29) dit jaar de prijs in ontvangst nemen. Katrien Godts, bestuurder van Grondwerken Godts uit Tienen, werd dinsdagavond in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2024 voor Vlaams-Brabant.

Enkele jaren geleden stapte Katrien mee in het familiebedrijf, Grondwerken Godts uit Tienen. Ondertussen is zij bestuurder en heeft ze de touwtjes stevig in handen. Godts is gespecialiseerd in grote afbraakwerken en hebben zij daarnaast ook nog eigen breekwerven en verschillende zandgroeves.

“Binnen ons bedrijf zijn wij bijna continu bezig met het digitaliseren van onze administratieve processen. Dat is nodig omdat er jaarlijks extra wetgeving bijkomt, en dat leidt bijgevolg ook altijd tot meer administratie”, vertelt Godts. “Daarnaast is het zaak om de inkomende stromen te beheren en zowel onze grondwerken als onze afbraakwerken te benutten. Bij de afbraakwerken stelt zich dat vooral in het hergebruiken van afvalstoffen en in de grondwerken in het beter gebruiken van grond. Concreet wil dit zeggen dat er niet gestort wordt in stortplaatsen maar dat de grond verder verwerkt wordt voor hergebruik. Onze activiteit is zeer specifiek en het vinden van geschikte opleidingen voor ons personeel is niet altijd evident. Daarom kiezen we vaak voor on-the-job training en leiden we ons personeel zelf op. Jaarlijks organiseren we ook een opleidingsdag. Het leukste aan mijn job vind ik vooral dat er heel veel afwisseling is. Ik ben eigenlijk op alle vlakken bij ons actief, zowel administratief als op de werven en dat geeft mij veel voldoening”, aldus Katrien.