© Dirk Vertommen – kerstmarkt op de korenmarkt © Dirk Vertommen - kerstmarkt op de korenmarkt

Succesvolle kerstmarkt op Korenmarkt breidt uit naar andere pleinen: kandidaat-standhouders gezocht

Er is leuk nieuws voor liefhebbers van kerstmarkten. Na de lancering van een geslaagde eerste editie breidt het concept van de kerstmarkt op de Korenmarkt deze winter uit naar drie andere pleinen in de Mechelse binnenstad. Kandidaat-standhouders kunnen zich inschrijven.

In samenwerking met Mechelen Feest lanceerde de jonge ondernemer Guillaume Clerens, zaakvoerder van restaurant Foody, vorige winter met de kerstmarkt op de Korenmarkt een bijzonder geslaagd en gesmaakt concept. Het succes van die eerste editie leidt komende winter tot een forse uitbreiding. Ook voor de kraampjes op de Haverwerf, Vismarkt en op het pleintje aan de Sint-Romboutskathedraal gaat Clerens ditmaal op zoek naar uitbaters.

“Ondersteund door ons en door Mechelen MeeMaken nemen Mechelse ondernemers zelf het voortouw bij de organisatie”, zegt Kristof Calvo (Voor Mechelen), voorzitter van Mechelen Feest. Guillaume Clerens, die de organisatie op zich neemt, ziet dat helemaal zitten. De ondernemer wil collega’s aanmoedigen om mee te doen. “Mechelen is een warme en gezellige stad en dat willen wij als horeca-uitbaters en handelaars ook laten zien aan onze klanten”, zegt hij.

Authentiek en lokaal

Clerens heeft niet meteen de ambitie om de commerciële uitstraling van kerstmarkten zoals die in Antwerpen of Brussel te evenaren. In Mechelen wil hij het vooral authentiek en lokaal houden. “De kerstmarkt is een toffe activiteit tijdens de wintermaanden om eens gezellig samen te zijn. Ik hoop dan ook de Mechelaars te zien genieten van deze editie, want dit maakt het organiseren van zo’n evenement helemaal waard”, vertelt hij.

De verschillende kerstmarkten in de Mechelse binnenstad gaan vrijdag 29 november van start en de kraampjes blijven staan tot en met zondag 22 december. Bezoekers zijn vrijdag welkom van 17 tot 23.30 uur, op zaterdag van 15 tot 23.30 uur en op zondag van 14 tot 23 uur.

Tot maandag 25 oktober kunnen standhouders inschrijven op de website van Mechelen Houdt Je Warm. Daar kan je ook alle informatie terugvinden.

www.mechelenhoudtjewarm.be/standhouders