PIA Avisem

Roeselaarse accountancygroep PIA duikt nu ook op in Lint

ROESELARE - Steven Brouckaert, de man achter de PIA Group (rechts op de foto), consolideert aan de lopende band. PIA Group, de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België, blijft in snel tempo verder groeien. Nog geen week na de vorige aankondiging mag Steven Brouckaert, voorzitter van PIA Group, een nieuw accountancykantoor verwelkomen. Met Avisem uit Lint versterkt PIA Group zijn aanwezigheid in de regio Antwerpen met een familiaal kantoor dat zijn klanten op een unieke persoonlijke manier begeleidt. 

Het verhaal van Avisem begint een 30-tal jaar met de oprichting door Marijke Deruytter. Als docente accountancy en fiscaliteit aan de Karel de Grote Hogeschool is het verhelderen van bedrijfscijfers en fiscale zaken haar tweede natuur.

“Vanaf dag 1 maken we bij Avisem de tijd om onze klanten uit te leggen hoe hun cijfers in elkaar zitten zodat ze die echt begrijpen”, zegt ze daarover. “We krijgen van nieuwe klanten vaak de opmerking: ‘Zo heeft nog nooit iemand mijn cijfers met mij overlopen.”

Kwestie van focus

“Accountancykantoren ondersteunen zodat ze zich kunnen focussen op hun klanten is de kern van de aanpak van PIA Group”, zegt Steven Brouckaert. “Onze kantoren kunnen op onze support rekenen in HR, IT, operations, finance, en sales & marketing. We raken daarbij niet aan het DNA, de werkwijze en het ondernemerschap van het kantoor. Ook de naam blijft behouden. Don’t fix what isn’t broken luidt ons motto. Sterker nog: omdat we Marijke, Stijn en hun medewerkers ontzorgen, zal de persoonlijke, financiële aanpak van Avisem alleen maar versterkt worden.”

Stijn Deseure, die het kantoor in Lint mee aanstuurde, wordt vennoot in PIA Group en blijft Avisem samen met Marijke gewoon verder leiden zoals vroeger.