Eline en Jean-Pierre Van de Walle Eline Van de Walle met haar vader Jean-Pierre Van de Walle.

Eline Van de Walle (25) mag zich een jaar lang Jonge Vlaamse Aannemer noemen

De vijfentwintigjarige Eline Van de Walle is op dinsdagavond 8 oktober in het Brusselse Maison de la Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2024 voor de provincie Oost-Vlaanderen. Eline is bestuurder bij het familiebedrijf Schrijnwerkerij Van de Walle in Oostakker.

Embuild Vlaanderen, die meer dan 10.000 Vlaamse zelfstandigen, kmo’s en grote bouwfirma’s vertegenwoordigt, hield op dinsdagavond 8 oktober zijn visiemoment over bouwinnovatie. Traditiegetrouw huldigt Embuild Vlaanderen die avond vijf Jonge Vlaamse Aannemers; één voor elke Vlaamse provincie. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is dit Eline Van de Walle geworden.

Lees ook: Guido Vanherpe van La Lorraine Bakery Group wint leiderschapsaward

Embuild Oost-Vlaanderen nomineerde Eline omwille van haar actieve rol binnen Embuild en omdat ze de voorbije jaren via diverse media een oproep deed naar vrouwen om een job in de bouwsector te overwegen. Maar ze richt zich ook tot de jongeren. “De bouwsector speelt een grote rol bij heel wat maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag voor staan en ik vind het fijn om te weten daar deel van uit te maken. Ik kan de bouwsector alleen maar warm aanbevelen aan vrouwen. De bouwsector is enorm geëvolueerd en is niet meer te vergelijken met twintig of dertig jaar geleden. Het thema van het visiemoment van Embuild Vlaanderen draait dit jaar niet voor niks rond bouwinnovatie.”

Eline Van de Walle.

Vierde generatie

Eline heeft de bacheloropleiding Houttechnologie gevolgd en stapte vervolgens in het bedrijf dat haar overgrootvader heeft opgericht. Van de Walle is gespecialiseerd in houten buitenschrijnwerk en meer bepaald ramen en deuren. Het bedrijf focust op particuliere klanten, schrijnwerkersbedrijven en renovatiebedrijven. Eline doet de opmetingen, maak offertes, doe de facturatie en administratie. “Maar ik heb ook in de productieafdeling gewerkt”, zegt ze. “Zo heb ik voeling met elk facet van ons bedrijf. Mijn papa vond dat belangrijk en ik kan hem alleen maar gelijk geven. Ik kan mijn job nu veel beter uitvoeren door de tijd die ik heb gespendeerd op de productieafdeling en bij de plaatsersploegen.”

“De award krijgen voor Jonge Vlaamse Aannemer is een heel mooi compliment voor mezelf, maar ook voor mijn vader, het bedrijf en de mensen die voor ons werken.”