robbe rvbrickrental

Robbe (17) richt eigen Lego-verhuurbedrijf op: “Uit de hand gelopen hobby waar ik na school graag tijd voor maak”

Een hobby die uit de hand loopt en een zaak wordt, dat horen we wel vaker, maar een 17-jarige die zijn hobby omtovert tot een bedrijf is wat minder alledaags. Toch is dat wat de 17-jarige Robbe Verlinden uit Grimbergen deed. Overdag volgt hij nog zijn lessen biochemische en technologische wetenschappen in de middelbare school, maar zijn vrije tijd spendeert hij sinds deze zomer aan zijn eigen bedrijfje RVbrickrental waarmee hij Lego-bouwsets verhuurt.

Hoe kwam je op het idee om je zaak te starten?

“Eigenlijk was het een beetje een zot idee van mijn papa. Hij had eens om te lachen gezegd dat ik mijn Lego kon verhuren, maar ik heb dat serieus genomen. Ik ben dan gaan kijken hoe ik dat allemaal zou moeten doen, een website beginnen bouwen en ik heb nog enkele sets aangekocht om zo een klein, maar fijn aanbod op te bouwen.”

“Momenteel is het dus nog vrij klein, maar toch voor ieder wat wils. Ik heb kleinere sets van Lego Technics, Speed Champions en City, maar ook grote sets zoals het Harry Potter-kasteel van  6.000 blokjes of de Notre Dame van 4.300 blokjes. Die kosten 480 euro en 230 euro om nieuw te kopen, maar bij ons kunnen mensen een set huren vanaf 5 euro per week. Het gaat heel eenvoudig, mensen surfen naar de website www.rvbrickrental.be en kunnen daar de sets bekijken en zien of ze momenteel verhuurd zijn. Een set huren kan via een eenvoudige klik op de knop. Daarna spreken we een afhaalmoment af.”

Je bent nu twee maanden bezig, hoe verlopen de zaken?

“Bij de opstart van een bedrijf kan je niet meteen rekenen op een massa klanten, mensen moeten het eerst leren kennen. Desondanks vinden toch al aardig wat mensen de weg naar onze website. Het verhuren begint stilaan op gang te komen, ook omdat het nu herfst is en mensen hun plezier niet meer buiten gaan zoeken, maar in Lego. Ik hoop natuurlijk dat we groter kunnen worden en meer sets gaan kunnen aanbieden, zodat iedereen bij ons terechtkan.”

“Er zijn niet zo veel mensen die dit doen. Je ziet het hier en daar wel opduiken, in Leuven is er bijvoorbeeld ook zo’n verhuurdienst en ook rond Antwerpen zijn er een paar. Maar het blijft toch een beetje een uniek concept.”

Op wie richt je je vooral met je aanbod?

“Iedereen die graag bouwt, van jong tot oud. Ik wil er gewoon voor zorgen dat iedereen die wil een set kan bouwen zonder een grote investering te hoeven doen. Lego is vrij duur en bij veel mensen gaat het toch vooral om het bouwen van de set. Daarna staat het vaak stof te vangen  of proberen ze het terug te verkopen. Door sets te huren, hebben mensen wel het bouwplezier, maar hoeven ze zelf geen honderden euro’s uit te geven aan een set.”

Je bent 17 en gaat dus nog naar school, lukt het om school te combineren met je zaak?

“Momenteel kan ik het perfect combineren. Ik zit nu in het zesde middelbaar en ben ook van plan om volgend jaar te gaan verder studeren. Leven van mijn bedrijfje kan ik voorlopig nog niet. Het is eerder een uit de hand gelopen hobby, waar ik graag tijd voor maak.”