MEET Arendonk interieur Om hun klanten zeven dagen op zeven te bedienen doen Ben en Thérèse een beroep op twee vaste en 26 losse medewerkers. — © EMA

Horeca herleeft in Arendonk: lounge café MEET is al vierde zaak die heropent sinds half juli

Terwijl elders in Vlaanderen overal cafés en restaurants verdwijnen, zijn in het dorpscentrum van Arendonk in minder dan drie maanden vier horecazaken opnieuw opengegaan: restaurant De Grill, brasserie Nuba, café De Mèt en sinds vorige week ook de nieuwe lounge bar MEET.

Wat vroeger een sobere en oubollige cafetaria van het zwembad van Arendonk was, is vandaag een trendy lounge café: een eigentijdse en stijlvolle horecazaak waar je al vanaf ’s morgens 9 uur terechtkunt om iets te drinken of te eten. “Gezelligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze kernwaarden. Daarvoor hebben we al meerdere Horeca & Retail Awards gewonnen”, zeggen de nieuwe uitbaters Ben Sanders (54) en Thérèse Dirkx (49), in Arendonk en omstreken bekend als zaakvoerders van ETM Catering en eetwinkel EEThentiek.

De naam van de nieuwe bar is een subtiele knipoog naar hun twee bestaande ondernemingen. “MEET, uitgesproken op z’n Engels, verwijst naar de initialen ETM en EET”, zegt Thérèse. “Tegelijk vat MEET in één woord het concept van ons lounge café samen: een gezellige plaats waar mensen kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten.”

Van negen tot negen

Met de opening van de vernieuwde zwembadcafeteria beleeft de Arendonkse horeca een opmerkelijke revival. Sinds half juli zijn zo al vier horecazaken op en rond de markt opnieuw opengegaan. “Wij zijn alle dagen open van negen tot negen (van 9 tot 21 uur, red.) en op vrijdag en zaterdag zelfs tot middernacht”, zeggen Ben en Thérèse. Om hun klanten zeven dagen op zeven te bedienen doet het koppel daarom een beroep op twee vaste medewerkers en een pool van 26 jobstudenten en flexi-jobbers. “We mikken op een breed publiek van jong en oud: sportieve zwemmers die na het zwemmen of een bezoekje aan de speeltuin graag binnenkomen voor een hapje en een drankje, net als hun ouders en grootouders, maar ook fietsers en wandelaars.”

“De koffie die we serveren, is een eigen maling van zelf gebrande koffiebonen”, zeggen Ben en Thérèse van de nieuwe lounge bar MEET. — © EMA

Coworking

Ook nieuw voor Arendonk: het hele jaar door kun je hier overdag vrij komen werken of studeren. “Wij combineren de informele en gezellige sfeer van een café met de faciliteiten die je verwacht in een coworking space, zoals gratis en sterke wifi, stopcontacten en betaalbare koffie. Voor freelancers, ondernemers en andere professionals wordt onze cafetaria zo de ideale plek om je creativiteit en productiviteit te bevorderen. Met betere koffie dan die op kantoor!”

Lees ook: Thérèse en Ben juichen: beste cateraar en beste delicatessenwinkel van Vlaanderen

Voor een koffie, met een stukje cake erbij, betaal je 2,70 euro. “De koffie die we serveren, is een eigen maling van zelf gebrande koffiebonen die we ook verkopen in onze winkel”, zegt Thérèse.

Marshmallows met chocoladedip

Ook de hapjes dragen het keurlabel van ETM Catering. “Een meer uitgebreide menukaart komt er pas volgend jaar. Voorlopig beperken we ons tot een aantal toegankelijke suggesties en hapjes ‘met een culinaire twist’, zoals verse soep, cake, taart, pancakes, croques en panini’s. Bij een glas wijn of bier kun je partysnacks, miniworstenbroodjes, nacho’s of onze speciale truffeltoren bestellen. Voor de kinderen hebben we twee speciale plankjes: een hartig plankje van kaas en cocktailworstjes en een zoet van fruit en marshmallows met een chocoladedip.”