raf houben democo chris slaets embuild

Raf Houben is Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar

Raf Houben van Democo Group werd zoaps bekroond met de Award Jonge Vlaamse Aannemer 2024. Het voltallige bestuur van Embuild Jong Limburg koos voor hem als Limburgse laureaat. Opvallend, want Raf Houben werd recent, als derde generatie, aangesteld tot COO van het toonaangevende bouwbedrijf. Samen met Thibaud Demot (CEO) nam hij nog maar enkele weken geleden officieel de fakkel over van hun vaders Philip Demot en Rudy Houben.

Chris Slaets, gedelegeerd bestuurd en directeur van Embuild Limburg, is zeer positief over de toekenning van de titel aan Raf Houben: “Democo Group is bijna 50 jaar een vaste waarde in onze bouwsector. Een familiebedrijf met veel ambitie dat inzet op het verduurzamen en efficiënter maken van het bouwproces. Met een bijzondere focus op het verhogen van de kwaliteit. Sterke waarden die dan ook perfect aansluiten met de visie van Embuild Limburg. Dat jong talent de kans krijgt om deze weg verder te bewandelen, is een sterk signaal. Met de nieuwe operationele leiding komt er ook een nieuwe toekomst voor Democo Group en kunnen we spreken van een versterking van de hele sector in onze provincie.”

De laureaat is opgetogen: “Samen met Thibaud Demot heb ik een ambitieus plan uitgewerkt dat focust op het creëren van een sterke meerwaarde bij elke stap van het bouwproces en tegelijkertijd onze veiligheidsinspanningen nog verder zal versterken”, zegt Raf Houben, thans COO van Democo Group. “Een plan dat ons bedrijf klaarstoomt voor de toekomst. Om hier dan nu met deze Award erkenning voor te krijgen, motiveert mij enorm.”

De bekendmaking en prijsuitreiking vond dinsdagavond plaats. (Foto: Chris Slaets van Embuild en Raf Houben van Democo)