vanhove daken op maat

Vanhove timmert uw dak onder eigen dak

Om de bouwtijd voor dakwerkers drastisch te verkorten, heeft Vanhove Hout uit Kinrooi een nieuw concept bedacht. De houtleverancier timmert het gewenste dak op maat, en levert het geheel netjes op tijd op de werf.

Vanhove Hout bestaat al sinds 1939 en is nog steeds een op en top familiebedrijf. De huidige zaakvoerders zijn Martijn en Marco Vanhove. Dat de onderneming uit Kinrooi zo lang bestaat, is onder meer te danken aan de innovatieve concepten die er worden bedacht. Het meest recente is ‘daken op maat’, waarbij in opdracht van dakwerkers, de daken prefab in het atelier van Vanhove worden gefabriceerd.

“Dakwerkers klagen steeds vaker dat hun job alsmaar moeilijker wordt”, zegt Martijn Vanhove. “Ze vinden bijna geen geschikte medewerkers, waardoor het tijdig afwerken van projecten vaak een uitdaging is. Daar willen we nu verandering in brengen. Met ons concept van ‘daken op maat’ kunnen we de efficiëntie en kostenbesparing van dakwerkers fors verhogen. Door de daken op voorhand, in ons atelier, op maat te fabriceren, zijn er voor de professionele dakwerkers minder werkkrachten nodig en kunnen ze veel meer projecten uitvoeren op korte tijd. Dat resulteert in meer omzet voor de dakwerkers en lagere personeelskosten.”

Vanhove Hout gaat het concept samen met Bouwunie Limburg in de markt zetten. “We hebben al 2 infosessies gehouden voor een 70-tal dakwerkers”, aldus Marco Vanhove, de andere zaakvoerder. “De eerste reacties van de bouwprofessionals zijn zeer positief. Ze merken meteen dat ons systeem garant staat voor kwaliteit en ze dit zelf nooit op deze termijn kunnen klaarspelen. Het is dus een win-win-winsituatie: zowel wij als prefab-leverancier, de dakwerker én de klant varen er wel bij.” Het nieuwe systeem zal nu verder gecommercialiseerd worden en ongetwijfeld navolging vinden elders in België, en zelfs verder.