Jeni Real Estate Heist Foto: Jeni Real Estate

Nieuwe fase breekt aan in de ontwikkeling van bedrijvenpark Bergebeek

De Turnhoutse projectontwikkelaar Jeni Real Estate heeft een uitvoerbare vergunning bekomen voor een volgende fase in de ontwikkeling van bedrijvenpark Bergebeek. Dit bedrijventerrein in Heist-op-den-Berg, waar de oude Mylènesite inmiddels werd afgebroken, wordt geconverteerd tot een modern bedrijvenpark van 9 hectare.

Al enkele jaren is Jeni Real Estate bezig met de herontwikkeling van de oude Mylènesite. In vorige fases werd al een aantal bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd waarin zich op dit moment 27 ondernemingen hebben gevestigd. Daarnaast werd voor Wireline, een bedrijf gespecialiseerd in databekabeling en de installatie van telecomapparatuur, een gebouw op maat voorzien. Ook KBC heeft 1,6 hectare van het bedrijventerrein verworven, waar later naar eigen inzicht en behoeften een datacenter ontwikkeld zal worden.

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg en haar diensten hebben nu een vergunning afgeleverd voor de volgende fase in de ontwikkeling van het bedrijvenpark. Jeni Real Estate zal de projectgrond op deze strategische locatie tussen Aarschot en Lier verder ontwikkelen tot groene bedrijvenzone.

Lees ook: Jens Van Stappen is de nieuwe CFO van Jeni Real Estate

Om te kunnen voldoen aan de specifieke noden van lokale ondernemers, is er in deze fase ruimte voorzien voor een typegebouw en bedrijfsunits van 300m² en van 600m² voorzien, samenvoegbaar tot een maximale oppervlakte van 3.100m². Daarnaast zal Jeni Real Estate nog een aantal gebouwen op maat optrekken. De commerciële zijde langs de Liersesteenweg wordt daarbij benut, wat zorgt voor mogelijkheden voor bedrijven die zich op een zichtlocatie willen vestigen. Deze bedrijfsgebouwen zijn voorzien van ruimte voor kantoren, een showroom, opslagfaciliteiten, een los-en laadkade en parkings langs de voorzijde.

De aanvang van de werken staat gepland begin 2025, de verkoop van de bedrijfsgebouwen start nu op.