enky Foto via LinkedIn.

Enky zet voet aan wal in Verenigd Koninkrijk

Na eerdere uitbreidingen naar de Zwitserse, Spaanse en Franse markt trekt het Brusselse Enky nu over het Kanaal. In september lanceerde het bedrijf zijn meubeloplossingen op abonnementsbasis ook in het Verenigd Koninkrijk. Enky ziet het land als de volgende stap om de inrichting van professionele ruimtes in Europa verder te revolutionaliseren, voor zowel kantoren, hotels, horeca, vastgoedprojecten als onderwijsinstellingen.

 

De lancering in het Verenigd Koninkrijk is een nieuw hoofdstuk voor Enky. “De toekomst ligt in de circulariteit, met name wegens de regelgevende druk en de eisen van klanten. Alle ondernemingen moeten zich aanpassen. Enky biedt een concrete en tastbare oplossing, zowel voor bedrijven als voor investeerders. In nauwelijks twee maanden tijd zijn het aantal beleggers en het beleggingsbedrag al verdrievoudigd”, verklaart Aïssa Laroussi, CEO van Enky.

“Het Verenigd Koninkrijk is voor ons een natuurlijk vervolg. De combinatie van een dynamische zakensector en een groeiende vraag naar duurzame en circulaire oplossingen biedt ons een uitzonderlijke opportuniteit. Deze lancering sluit aan op onze grote ambities. Het is een grote markt die een belangrijke groeimotor moet worden voor ons.”

Succesformule in Frankrijk

Daarnaast kende Enky de afgelopen maanden ook een sterke groei in Frankrijk: het bedrijf haalt daar momenteel 80 procent van zijn omzet. Aan het begin van het nieuwe schooljaar sloten ze daar nog een overeenkomst met scholengroep Agora Cours, voor de inrichting van meer dan 600 werkposten op een oppervlakte van 6.000 m².

Met de geslaagde lancering in het Verenigd Koninkrijk en de sterke groei in Frankrijk, richt Enky zich naar nieuwe markten om zijn uniek model ‘Furniture As A Service’ verder te ontwikkelen. Het bedrijf zet zijn internationalisering verder en verkent mogelijkheden in andere Europese landen. “Ons doel is om ondernemingen en organisaties uit alle sectoren te helpen bij de verantwoorde en betaalbare inrichting van hun ruimten. We willen ons model blijven ontwikkelen en voldoen aan de groeiende vraag naar circulaire meubeloplossingen in heel Europa. Ons succes in Frankrijk bewijst dat er enorme kansen liggen op andere markten”, benadrukt Shari Dewannemacker, Sales & Marketing Director.

Enky werd in 2019 opgericht door Aïssa Laroussi, met het oog op het creëren van een circulair systeem voor kantoorinrichting. Via een abonnementssysteem kunnen bedrijven bij Enky terecht zonder grote investeringen te moeten doen in meubilair voor hun kantoren.