Nekkerhal Mechelen Foto: Dirk Vertommen

Mechelen gaststad voor Bedrijvencontactdagen

Na Brugge, Antwerpen, Hasselt en Kortrijk mag Mechelen zich dit jaar gaststad noemen voor de Bedrijvencontactdagen, georganiseerd door Voka en XPO Group. Samen met Mechelse ondernemersorganisatie Project2800 zullen zij op 9 en 10 oktober ondernemers en bedrijven samenbrengen in de Nekkerhal.

“De deelname van Mechelen aan de Bedrijvencontactdagen toont ons engagement om de lokale economie te stimuleren”, zegt Greet Geypen, schepen van Ondernemen. “We willen ondernemers inspireren om zich hier te vestigen en bij te dragen aan de verdere groei van onze stad. Dit evenement biedt ondernemers de kans om hun netwerk uit te breiden en nieuwe samenwerkingen op te bouwen.”

“Een succes”

De Bedrijvencontactdagen bieden een informele en toegankelijke manier om contacten te leggen met andere ondernemers en hun producten of diensten te leren kennen. Het evenement vindt plaats in de Nekkerhal. De interesse vanuit de ondernemingswereld is groot, inmiddels hebben 131 bedrijven zich ingeschreven.

“We spreken hiermee van een succes, aangezien er nog maar twee standen beschikbaar zijn. In andere centrumsteden merkten ze dat er op een eerste editie meestal niet zoveel interesse was in dit evenement. Hiermee wordt het engagement van de Mechelse ondernemer nog eens in de verf gezet”, aldus Geypen.

Toekomstige ontwikkelingen

In samenwerking met Project2800 wil Mechelen de gerealiseerde en toekomstige ontwikkelingen van de stad onder de aandacht brengen. “Denk daarbij aan de herontwikkeling van belangrijke stadsdelen zoals Ragheno, Keerdok en Komet, evenals bijvoorbeeld de ontknoping op en rond de knooppunten van Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid. Dit evenement geeft ons de gelegenheid om onze plannen te delen met de bedrijfswereld. Op deze manier informeren we de gevestigde ondernemers van onze plannen en proberen we nieuwe ondernemers warm te maken om in Mechelen te ondernemen. Dat is belangrijk, want ondernemingen dragen bij aan de welvaart van de stad”, besluit ze.