1-deliveroo-delivery

Deliveroo en BAVET introduceren samen met Borro herbruikbare verpakkingen in Leuven

Deliveroo en Bavet zijn in Leuven van start gegaan met een nieuw duurzaamheidsproject. Klanten kunnen er nu gebruik maken van de het nieuwe herbruikbare verpakkingssysteem 'Borro'. Het project wordt gesteund door het 'Green Deal 'Anders Verpakt' initiatief van de Vlaamse overheid.

Deliveroo en BAVET beslisten samen om hun schouders onder het initiatief van de Vlaamse overheid te zetten door samen een systeem op te zetten waarbij herbruikbare verpakkingen met een statiegeldsysteem gebruikt worden. Klanten kunnen de herbruikbare verpakking toevoeging aan hun bestelling, waarvoor ze een statiegeldbedrag betalen. Dat bedrag krijgen ze terug wanneer de verpakking wordt teruggebracht.

Daarvoor werken ze samen met start-up Borro, dat een systeem van cashloze deposits, een netwerk van inzamelpunten en een makkelijk aan te passen digitale aspecten voor gebruikers. Deelnemende restaurants hebben ook de mogelijkheid om verpakkingen onderling uit te wisselen, om zo een minimale hoeveelheid verpakkingen in omloop te hebben.

Borro werd in 2018 opgericht door Kasper Albers en Glenn Verhaege. Samen zagen ze dat herbruikbare verpakkingen op grote schaal gebruiken in het verleden niet effectief waren. Naast operationele problemen zagen ze ook slechte gebruikerservaringen en financiële grenzen. Vanuit die observaties en eigen experimenten richtte het duo Borro op: een schaalbaar en cashloos systeem om herbruikbare verpakkingen op grotere schaal in te zetten.