kmo van het jaar laureaten

Drie bedrijven maken kans op titel ‘KMO van het Jaar’

Net zoals elk jaar gaat Unizo Vlaams-Brabant en Brussel ook dit jaar weer op zoek naar de KMO van het jaar. Afgelopen week onthulde de organisatie welke drie bedrijven dit jaar gaan strijden om de titel. Er werd ook bekendgemaakt welke ondernemingen kans maken op de titel 'Beloftevolle KMO van het Jaar'. Ontdek hier wie de laureaten zijn.

De eerste kanshebber is BioGroei uit Leuven, een familiebedrijf dat zich specialiseert in ecologische producten voor tuinonderhoud en plaagbestrijding. Zowel de productontwikkeling als 65 procent van de productie gebeurd binnenshuis, maar het bedrijf verkoopt haar producten niet alleen in België, maar bereikt via e-commerce ook klanten in Nederland, Frankrijk en Duitsland. BioGroei maakt dit jaar ook kans om miK Klimaatambassadeur te worden.

Lees ook: Dit zijn de kandidaten van miK Klimaatambassadeur 2024

De tweede laureaat is De Sutter Naturally, dat houten omheiningen, poorten en stallen ontwikkelt, produceert en installeert, en zich daarmee richt tot de niche landbouwersmarkt. Op die manier bereikt het Kampenhouts bedrijf wereldwijd klanten. Recent breidde ze hun aanbod ook uit naar residentiële poorten en andere houtoplossingen.

Lees ook: De Sutter Naturally neemt Poorten Lenaerts over

Tenslotte trekken we naar Rotselaar, waar digital agency So Buzzy het rijtje van kanshebbers sluit. Hun focus ligt op het vergroten van de zichtbaarheid van bedrijven en merken in de digitale wereld. Ze bieden onder meer social media marketing, content creation en influencer marketing aan om bedrijven te ondersteunen.

Beloftevolle KMO’s

Unizo selecteerde daarnaast ook drie jonge bedrijven die kans maken op de titel van ‘Beloftevolle KMO van het Jaar’. Het gaat om Eventpay uit Merchtem, dat zich toelegt op het uitbouwen van een extra technologielaag voor digitale betalingen.

Ook Gus Foods uit Groot-Bijgaarden mag zich tot de laureaten rekenen. Zij bieden slimme self-servicekoelkasten aan aan bedrijven, waardoor voedselverspilling tot een minimum gereduceerd wordt en werknemers 24/7 toegang hebben tot verse voeding. Tot slot maakt ook Nightborn uit Zavel kans op de titel. Zij ondersteunen ondernemers, start-ups en groeiende bedrijven met de ontwikkeling en uitrol van hun web- en mobiele apps.

Lees ook: Out Of Office met Andreas De Ridder van Gus Foods: “Ontbijt met het gezin en samen koffie drinken met mijn vrouw is mijn favoriete moment van de dag”

De winnaars zullen onthuld worden tijdens het jaarlijkse ‘Feest van de Ondernemer’ op 24 oktober.