thuisbrouwwedstrijd Grimbergen Martijn en Edwin Camps

Winnend bier nationale thuisbrouwwedstrijd Grimbergen Cuvée 2024 ligt in de winkelrekken 

Het bier van het vader-zoon duo, Edwin en Martijn Camps, viel alvast in de smaak bij de jury van de allereerste nationale thuisbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers van de abdij van Grimbergen, begin juni. Nu zal ook het grote publiek kunnen proeven van de Grimbergen Cuvée 2024.

Met de oproep ‘Wil jij met mij brouwen?’ riep de abdij van Grimbergen begin dit jaar de allereerste nationale thuisbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers in het leven. Edwin Camps (65) en zijn zoon Martijn (35) uit het Vlaams-Brabantse Bertem wisten met hun sterk, blond bier te overtuigen.

De bitterheid en de subtiele kruidige toetsen van koriander en sinaasappelschil zorgen voor een verrassende smaaksensatie. Dat kan nu door het grote publiek geproefd worden.

Pergola

Met dit bier zijn vader en zoon Camps niet aan hun proefstuk toe. Het duo brouwt al sinds 2017 samen en dat gewoon onder de pergola in de tuin. Zo’n tien keer per jaar creëren ze een nieuw recept. Altijd met als doel verder te experimenteren en hun proces te verbeteren. En dat loont. Hun creatie voor de Grimbergen Thuisbrouwwedstrijd was dan ook een schot in de roos.

“We zijn heel fier dat ons winnend bier nu als de Grimbergen Cuvée 2024 in de winkelrekken ligt”, aldus Edwin en Martijn. “We zijn heel benieuwd naar de reacties van het grote publiek.”

Lees ook: Martijn en Edwin Camps uit Bertem winnen eerste nationale thuisbrouwwedstrijd van abdij van Grimbergen

Ook Karel Stautemas, subprior en provisor van de abdij van Grimbergen, kijkt tevreden terug op de eerste editie van de thuisbrouwwedstrijd. “Edwin en Martijn hebben ons echt verrast met hun kennis en het niveau van hun brouwtechnieken. Zij zijn de verdiende winnaars en laten zien dat België veel talent in huis heeft ook onder de thuisbrouwers.”

Limited edition

De winnaars kunnen niet alleen rekenen op heel wat erkenning, de abdij van Grimbergen brengt in samenwerking met Alken-Maes een limited edition 75cl fles van de Grimbergen Cuvée 2024 op de markt. Deze is te koop bij Colruyt, Prik & Tik en te proeven bij de Top 100 Grimbergen horecazaken, genaamd ‘Grimbergen Masters’.