Notre Dame brasserie

Iconische Leuvense brasserie Notre Dame wordt na 35 jaar door eigenaars overgedragen aan Grand Cafés Groep

Grands Cafés Groep, de gerenommeerde horecagroep, kondigt de recente overname van de iconische brasserie Notre Dame aan. Gevestigd op de Grote Markt in Leuven, heeft – in de volksmond - ‘de Notre Dame’ meer dan 35 jaar een geliefde plek ingenomen in de stad. Op 1 oktober heeft de brasserie zich vervoegd bij de merken onder de vleugels van Grands Cafés.

Notre Dame, bekend om zijn rijke geschiedenis en charmante ambiance, wordt na 35 jaar door de huidige uitbaters overgedragen. Grands Cafés, dat al een uitgebreide portefeuille beheert waaronder Grand Café St-Jean in Oud-Heverlee, Grand Café Pact24 in Bekkevoort, Grand Café Paal26 in Paal en Grand Café 500 in Heverlee, zal de zaak overnemen.

Extra ruimte

Grands Cafés Groep verzekert de klanten van Notre Dame dat de vertrouwde gerechten behouden blijven en dat het personeel volledig in dienst blijft. Dit betekent continuïteit voor de huidige 30-tal medewerkers. De bovenverdieping zal heringericht worden, waardoor er ruimte vrijkomt voor groepen tot 60 personen. Aangezien er veel vraag is in het Leuvense naar dergelijke locaties voor groepen hopen ze daarmee een leemte in te vullen.

 

 

“Deze overname markeert een belangrijke stap in onze uitbreiding. We zijn verheugd Notre Dame toe te voegen aan onze groep en kijken ernaar uit om het erfgoed van dit iconische restaurant voort te zetten met een frisse blik en extra mogelijkheden voor groepsontvangsten. De klassiekers blijven uiteraard een vaste waarde op de kaart”

Grands Cafés

Grand Cafés
De eigenaars van Grands Cafés van links naar rechts: Philip Declerck, Bart Vancluysen en Kris Daems.

Toekomstplannen

De overname van de Notre Dame onderlijnt een belangrijk onderdeel in de expansieplannen van de horecagroep, die ook de verwachte toevoeging van De Torenhoeve in Rotselaar omvat. Na een grondige renovatie en uitbreiding zal De Torenhoeve in februari 2025 zijn deuren heropenen. Met deze uitbreidingen groeit Grands Cafés Groep van vier naar zes zaken, wat resulteert in een toename van het aantal werknemers van ongeveer 150 naar meer dan 200.