Staes - Van Zummeren Foto: BERT DE DEKEN

Slagerij Staes – Van Zummeren viert met derde generatie haar gouden jubileum

Jos en Maria richtten 50 jaar geleden de beenhouwerij, toen genaamd Keurslager Staes - Abbeel, op. Ondertussen is ook de derde generatie aan het werk in de zaak in Turnhout.

De beenhouwerij werd opgericht 1974 door Jos en Maria Staes – Abbeel. De partners maakten doorheen de jaren van het klein beenhouwertje een moderne zaak dat mee met de tijd verandert.

Jos bewees zich als echte stielman in verschillende internationale vakwedstrijden. Zo won hij in 1987 de Gouden Oscar Eurobeef. Sins 1997 kunnen klanten ook buiten de openingsuren van de verse producten van de slagerij door een automaat die 24u op 24u open is.

Tweede generatie

In 2001 werd de fakkel doorgegeven en was het aan zoon Jan om zich, samen met zijn partner Ann, te bewijzen. Ook hij wist vele bekers en certificaten in de wacht te slepen. datzelfde jaar werd hij bv. al Belgisch kampioen in onder andere vers vlees en koude buffetschotels. Het duo zat doorheen de jaren niet stil. Ze gaven de zaak een nieuwe look en  doopten het om tot ‘Staes & lokaal’, dat benadrukt het totaalpakket dat ze hun klanten willen bieden.

Gouden jubileum

Vorig jaar, in 2023, was het de beurt aan de derde generatie, zoon Kobe studeerde af als slager aan het St. Jozefcollege in Geel. Ook hij is vastberaden om de ploeg te versterken. En hij mag al direct feestvieren  want dit jaar bestaat Keurslager Staes – Abbeel – Van Zummeren 50 jaar.

Dat vieren ze met verschillende acties tijdens de feestweken en met als hoogtepunt een heuse feestdag op 19 oktober.