Open Bedrijvendag Het metaalverwerkend bedrijf Pouilliers Metaalconstructies aan de Brusselsesteenweg in Halle zet voor het eerst zijn deuren open. Foto: idh

Zondag zetten vier bedrijven in Halle de deuren open tijdens Open Bedrijvendag

34 bedrijven zetten zondag 6 oktober in Vlaams-Brabant tussen 10 uur en 17 uur de deuren open voor de jaarlijkse Open Bedrijvendag. In Halle kan men vier bedrijven bezoeken: golfkartonproducent Pacapime, metaalbedrijf Pouilliers Metaalconstructies, plantenkwekerij Ecoflora en aannemer The Renovation Company. Busbedrijf Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw zorgt voor een pendelbus tussen de vier locaties.

De Open Bedrijvendag is een organisatie van Voka. In Vlaams-Brabant is dit jaar Tienen de hotspot met negen deelnemende bedrijven. In Halle nemen vier bedrijven deel.

In de Noorderstraat op de industriezone in Lembeek kan men Pacapime bezoeken, producent van golfkarton dat voor heel veel toepassingen wordt gebruikt. Bezoekers kunnen de fabriekshal bezoeken en langs de indrukwekkende machines wandelen waarmee onder andere dozen en andere toepassingen worden gemaakt. Voor kinderen is er een zoektocht. Pacapime toont ook zijn waterzuiveringsinstallatie en hoe ze er zelf groene stroom opwekken.

Pouilliers Metaalconstructies aan de Brusselsesteenweg in Halle is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in lasersnijden, plooiwerken, laswerken en draaiwerken. Het bedrijf is nu aan zijn derde generatie toe. Ook hier kan men de ateliers bezoeken.

The Renovation Company aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw doet renovatiewerken en verbouwingen. Ze zijn gespecialiseerd in maatwerk en in een persoonlijke en geïntegreerde benadering van elk project.

Ecoflora

Ecoflora aan de Ninoofsesteenweg in Halle is een buitenbeentje in de wereld van de plantenkwekerijen. Hier kweekt men alleen inheemse planten en recent werd de voormalige vierkantshoeve verbouwd. Op zondag kan men de kwekerij bezoeken, men kan er komen picknicken en om 11 uur en om 14 uur vertrekt er ook een wandeling onder leiding van Natuurpunt Halle.

Wie de vier bedrijven wil bezoeken, kan gebruikmaken van de pendelbus. Hiervoor zorgt busmaatschappij Bell Tours uit Sint-Pieters-Leeuw die tussen 10 uur en 17 uur voortdurend lussen rijdt langs de vier bedrijven. Hier zijn ook de opstapplaatsen. Opstappen kan ook op de parking van de Colruytwinkel op de Edingensesteenweg.