Luc en Nancy Luc en Nancy trekken na een jaar de deur van hun tapasrestaurant Cinco achter zich dicht. Foto: pvs

Restaurant Cinco, een stille droom die uitkwam, eindigt na één jaar: “Nog een verhuizing zagen we niet zitten”

Tapasrestaurant Cinco in Temse sluit na een jaar de deuren. Dat laten uitbaters Nancy (55) en Luc (61) weten via een Facebookpost. Ze stonden aan de vooravond van een tweede verhuizing in een jaar tijd. “De eigenaar van het pand heeft andere plannen met het gebouw. Een derde keer opnieuw starten zagen we niet zitten”, vertelt Nancy.

“Dit is een stille droom die uitkomt”, liet Nancy weten bij de opening van Cinco in augustus vorig jaar. Het tapasrestaurant bracht een vleugje Spanje naar Temse. “Ik was al met catering bezig, maar het waren de coronapandemie en mijn dochter die me over de streep trokken. Mama, waarom doe je niets met koken, je kan dat zo goed, zei ze”, sprak Nancy.

Ze waagde met haar man Luc de stap en samen openden ze hun zaak in het pand van De Gulden Cop op de hoek van de Markt en de Kasteelstraat.

Cinco opende in augustus 2023 in het pand van De Gulden Cop op de hoek van de Markt met de Kasteelstraat. Foto: pvs

Verhuizing

Het mooie maar oude gebouw bleek al snel problemen op te leveren. De keuken was brandtechnisch niet meer in orde en werd door de brandweer afgekeurd. “De kostprijs om de nodige aanpassingen te doen, heeft ons met verstomming geslagen”, sprak Luc toen. Noodgedwongen moest het koppel op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat vonden ze amper vijftig meter verderop, waar vroeger restaurant Sampan was ondergebracht. De eigenaar van het pand ontving het koppel met open armen. Ze gaven het interieur een Spaanse make-over.

Na een achttal maanden verhuisde Cinco in april naar een ander horecapand op de Markt. Foto: pvs

Een goed half jaar later verliest Cinco opnieuw zijn onderdak. “De eigenaar heeft andere plannen met het gebouw”, zegt Nancy. Deze keer gooien de uitbaters de handdoek in de ring. “Een derde keer opnieuw starten zien we niet zitten”, klinkt het. “We hebben Cinco met veel plezier uitgebaat. Maar we hebben ook geleerd dat onze leeftijd, zeker de mijne, ons parten speelt en het zware werk niet zonder gevolgen kan blijven”, zegt Luc.

Bezinken

“Een nieuwe uitdaging in de horeca is echter nog niet volledig afgeschreven. We moeten eerst alles even laten bezinken en wachten tot er een geschikte locatie op ons pad komt”, zegt Nancy, die intussen niet bij de pakken blijft zitten en de draad van haar vorige job oppikt. “Ik heb twintig jaar ervaring met het aanbrengen van permanente make-up. Dat had ik volledig stopgezet, maar nu het restaurant sluit, krijg ik weer vraag van vroegere klanten”, legt ze uit.