umami group

Voedingsgroep Umami (Deliva) overgenomen door financiële partner

Maaltijdproducent Deliva en cateringbedrijf Umami uit Genk hebben investeringsgroep Waterland aan boord gehaald om verder te kunnen groeien. Marleen Flemings verkoopt haar aandelen en neemt een belang terug in de grotere groep. Operationeel zal er weinig veranderen.

Onder leiding van co-CEO’s Marleen Flemings en Hans Desmet en het bredere managementteam heeft de bedrijvengroep Umami, Deliva en Clean Minds in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei gerealiseerd. De groep is zo uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van catering- en onderhoudsdiensten (Umami & Clean Minds) en producent van maaltijden (Deliva), in zowel België als Nederland.

“Het is om de groei in bestaande en nieuwe regio’s te versnellen, dat onze groep een strategische samenwerking is aangegaan met de investeringsmaatschappij Waterland”, stelt Marleen Flemings. “Bij het realiseren van de gezamenlijke groeiplannen zal worden verder gebouwd op het huidige DNA van onze bedrijvengroep, waarin de vertrouwensrelatie met klanten, alsook de kwaliteit, innovatie en duurzaamheid centraal staan. Waterland zal extra financiële en strategische ondersteuning bieden om de leidende positie van de verschillende bedrijfsactiviteiten verder uit te bouwen.”

Het huidige managementteam zal actief blijven in het bedrijf en zal het groeiverhaal de komende jaren ten volle ondersteunen. Co-CEO Hans Desmet: “Met Waterland hebben we een heel complementaire en ervaren partner gevonden die de continuïteit voor werknemers, klanten en leveranciers garandeert en ons familiebedrijf kan helpen in het realiseren van de volgende stap. Samen met het hele team van Umami, Deliva en Clean Minds kijken we er bijzonder naar uit om samen te werken met Waterland.”