Howest designschool 24

Howest krijgt grote erkenning als beste designschool ter wereld

KORTRIJK - De bachelor Industrieel Productontwerpen (IPO) van Howest werd op de prestigieuze Rookies Awards uitgeroepen tot de beste designschool ter wereld. Dit toont opnieuw aan dat Howest niet alleen een pionier is in het Vlaamse landschap, maar ook op internationaal niveau hoge ogen gooit. Dit jaar schittert Howest in de Rookies Awards met indrukwekkende resultaten voor zowel IPO als de bachelor Digital Arts & Entertainment (DAE).

 

The Rookies is een internationale competitie voor jonge, creatieve designers, innovators en artiesten. Sinds de oprichting in 2009 zijn The Rookies uitgegroeid tot een invloedrijke beweging die advies biedt aan de grootste studio’s wereldwijd. Elk jaar publiceert de organisatie een ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is.

De bachelor Industrieel Productontwerpen behaalt dit jaar dus goud in de categorie Product Design. Dit bevestigt de sterke reputatie van Howest als pionier in industrieel ontwerp. Ook de opleiding Digital Arts & Entertainment laat zich dit jaar opnieuw opmerken met een zilveren medaille in de categorie Game Design.

Vrucht van hard labeur

Ronald Bastiaens, opleidingsdirecteur van de Kortrijkse opleidingen bij Howest, reageert enthousiast: ‘We zijn ontzettend trots op deze internationale erkenning van onze bachelors. Het onderstreept het innovatieve karakter van Howest en het belang van de hogeschool voor de creativiteit in de regio. Deze prestatie is echt een prachtige bevestiging van het harde werk van zowel onze lectoren als de studenten.’

Howest is al jaren een vaste waarde tijdens The Rookies, waarbij de bachelor Digital Arts & Entertainment al vaker bekroond werd als de beste gameopleiding ter wereld. Dit jaar bewijst de erkenning voor zowel Industrieel Productontwerpen als Digital Arts & Entertainment opnieuw de veelzijdigheid en kwaliteit van de creatieve opleidingen van Howest.