shopfestival mol

Mol viert Weekend van de Klant met shoppingfestival in verkeersvrij centrum

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt in Mol opnieuw een sfeervol Shoppingfestival plaats. Een verkeersvrij Centrum met op 6 verschillende locaties livemuziek van meer dan 24 live bandjes vormt hiervoor een gezellig herfstdecor. De organisatie van dit evenement is in handen van de handelaarsvereniging, in samenwerking met Unizo Mol en het gemeentebestuur. Het initiatief wordt niet toevallig georganiseerd tijdens het jaarlijkse Weekend van de Klant. Aan dit weekend koppelen de centrumhandelaars traditioneel een zondagsopening.

Tijdens het Shoppingfestival bieden de centrumhandelaars aantrekkelijke verkoopkraampjes aan. Bovendien zorgen vele handelaars tijdens het Weekend van de Klant ook voor een leuke attentie. Op 6 verschillende locaties zijn er komend weekend ook 24 sfeervolle live optredens van (lokale) muziekbandjes. Om nog meer muziek in het straatbeeld te brengen, worden ook muzikale standhouders uitgenodigd om voor muziek te zorgen. Denk hierbij aan kraampjes met vinylplaten, cd’s, maar evengoed muziekverenigingen of muziekscholen. Verder zijn er ook tal van foodtrucks te vinden in het centrum.

Verkeersmaatregelen

Het Shoppingfestival vindt plaats op een verkeersvrij parcours in het Centrum. Om alles vlot te verlopen, worden er enkele verkeersmaatregelen genomen. Zo strekt de verkeersvrije zone zich uit over de Statiestraat (na de Boomgaardstraat), de Voogdijstraat, Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Santo Tomásplein en de doorsteek naar de Statiestraat, Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat tot aan de Edmond Van Hoofstraat.

In deze zone geldt voor iedereen een volledig doorgangs- en parkeerverbod van zaterdag 5 oktober 8 uur tot zondag 6 oktober 20 uur. Dat houdt dus in dat het parcours zaterdagavond niet wordt opengesteld.

De straten zijn tijdens deze uren uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Bewoners kunnen in deze periode eventuele privéparkings met hun wagen niet bereiken of verlaten. Bewoners worden geadviseerd om tijdig hun auto te verplaatsen naar een randparking of parkeerplaats buiten de evenementenzone. In de zones en straten waar een doorgangsverbod geldt, mag je op deze momenten niet parkeren. Ook leveringen per auto of vrachtwagen zijn niet mogelijk.