_DSF2143-min (1)

Wissel van de wacht bij Groep Bolckmans: Andy Vergauwen wordt nieuwe CEO

Bij Groep Bolckmans, een vastgoedontwikkelaar gelegen in het Kempense Brecht, neemt Andy Vergauwen, de voormalige COO van het bedrijf, de leiding over van Ronny Bolckmans.

Groep Bolckmans maakt zich klaar voor de verdere expansie en strategische groei. In 2023-2024 maakte het bedrijf reeds enkele belangrijke stappen zoals een grondige herstructurering en de aanstelling van 2 nieuwe directie leden Andy Vergauwen ( COO ) en Geert Deckers ( CFO ). De 2 andere directieleden waren tot op heden de eigenaars zelf, Ronny Bolckmans ( CEO ) en zijn vrouw Katrien Smet. Zij hebben nu bewust gekozen om de verdere groei en beleidsplannen finaal over te laten aan Andy Vergauwen, die vanaf oktober de rol en fakkel als CEO zal overnemen van Ronny.

Andy Vergauwen maakt deel uit van de onderneming sinds mei 2023. De promotie naar CEO gaat gepaard met zijn lange termijn commitment aan de familie Bolckmans, evenals CFO Geert die commit aan de familie voor dezelfde termijn. In de nieuwe strategie van Andy en Geert is er duidelijk vastgelegd dat de groep zich meer en meer zal profileren als investeerder en ontwikkelaar in warehousing en logistiek vastgoed. Deze CEO wissel komt net voor het 40 jarig bestaan van het bedrijf in 2025. Ronny en Katrien zullen als gedelegeerd bestuurder blijven zetelen in de Raad van Bestuur maar zullen niet meer bij de dagdagelijkse activiteiten betrokken worden die op hun beurt onder Andy zijn verantwoordelijkheid zullen vallen. Andy blijft bijgevolg eindverantwoordelijk om het bedrijf strategisch te doen groeien met Geert in hun core business: future proof logistiek vastgoed en groene energie.