PIA 48

PIA Group telt na alweer een overname nu al 48 kantoren in België

ROESELARE - De Roeselaarse PIA Group heet weer een nieuw accountancykantoor welkom. Met de toetreding van FiduPlan uit Antwerpen versterkt de 3de grootste accountancy- en advisorygroep van België zich opnieuw met een lokaal sterk merk. “In snel tempo verder groeien door kwalitatieve kantoren over te nemen blijft -samen met organische groei- het fundament van onze strategie”, zegt Steven Brouckaert, voorzitter van PIA Group. FiduPlan is het 12de kantoor van PIA Group in de provincie Antwerpen. De groep telt in België nu 48 kantoren, verspreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

FiduPlan is een accountancykantoor, gevestigd aan de Bisschoppenhoflaan in Antwerpen met 20 medewerkers. Meer dan 20 jaar geleden besliste Ivan Budts samen te werken met zijn toenmalige compagnon en werd Fiduciaire Cornelis & Budts opgericht. Het kantoor trok een snelgroeiend cliënteel aan van kmo’s, dokters, apothekers, managementvennootschappen, patrimoniumvennootschappen, vrije beroepen en bakkers.

In de loop der jaren stapten Rudi Van Stappen, Wim Pets, Patrick Fonteyn, Charlotte De Meersman, Yasmin Budts, Eline Claes en Karen Peeters als partners in. In 2021 werd het kantoor omgedoopt tot FiduPlan, een naam die verwijst naar de aanpak van het kantoor: accountancy met een brede persoonlijke dienstverlening, die de plannen van de klanten ondernemers concreet vooruithelpt.

Behoud van DNA

“Het was die visie en brede aanpak waarom we FiduPlan zo graag bij onze groep wilden”, vertelt Steven Brouckaert. “PIA Group behoudt het DNA van de kantoren die het overneemt en stimuleert het ondernemerschap van de vennoten met ondersteunende diensten: HR en rekrutering, IT en digitalisatie, operations, finance en sales & marketing. Bij het team van FiduPlan is er heel wat ondernemerschap aanwezig in de vorm van een nieuwe generatie, die alle ruimte krijgt van Ivan en Rudi die een stap terugzetten. We staan klaar om die jeugdige dynamiek te begeleiden in hun ambities.”

Nog meer op komst

Voor Nathalie Calle, CEO van PIA Group België, heeft FiduPlan duidelijk de meerwaarde van een samenwerking van PIA Group begrepen. “Een nog bredere service aan de klanten was duidelijk een van de motivaties van de FiduPlan-vennoten om in te stappen”, zegt ze. “De klanten van het kantoor zullen de pluspunten die PIA Group biedt snel ervaren. FiduPlan blijft FiduPlan. Maar door onze ondersteunende diensten komt er meer ruimte om in te zetten op een bredere dienstverlening. En waar de behoeften van de klanten dat vragen, vullen we de bestaande services aan, bijvoorbeeld met de expertise van PIA Advisory.”

Steven Brouckaert benadrukt ondertussen dat FiduPlan beslist niet het laatste accountancykantoor is dat in 2024 toetreedt in PIA Group. “Onze propositie dat een accountancykantoor binnen PIA Group kan profiteren van de voordelen van onze schaalgrootte en intussen toch zichzelf kan blijven blijft uniek in de markt”, aldus Brouckaert. “U mag voor 31 december zeker nog een aantal namen verwachten.”