Gheysens kampioen Antwerp 23

Paul Gheysens boekt groter dan verwacht verlies met Ghelamco maar bereikt compromis met zijn kredietverschaffers

IEPER - Het vastgoedbedrijf Ghelamco van zakenman Paul Gheysens heeft in de eerste helft van het jaar 199,5 miljoen euro verlies gemaakt. Dat is meer dan verwacht, zegt Gheysens zelf in een persbericht. Gheysens laat ook weten dat de schuldpositie gestabiliseerd is.

Paul Gheysens liet een en ander weten via het persbureau Belga. Ghelamco kreeg te maken met “uitdagende marktomstandigheden”, en moest verliezen slikken op grote projecten in Londen en Warschau. Om de balans te versterken, verkocht Ghelamco een deel van zijn vastgoed. De waarde van de portefeuille daalde op zes maanden tijd van 2 naar 1,3 miljard euro. Eén van de projecten die Gheysens recent van de hand deed, zijn de geplande ‘Twin Towers‘ in Kortrijk (verkocht aan de vastgoedgroep Degroote).

Volgens Gheysens zijn de voorbije maanden “veel tijd en middelen besteed aan het herstellen van de financiële positie van de groep”. Hij zegt dat het groter dan verwachte verlies “teleurstellend” is op korte termijn, maar “we zijn een bedrijf dat gefocust is op de lange termijn en in de 35 jaar van ons bestaan hebben we talloze marktcycli meegemaakt waar we steeds sterker zijn uitgekomen.”

Goed nieuws

De Ghelamco-topman, ook bekend als voetbalinvesteerder bij Royal Antwerp FC, maakt zich tot slotte sterk dat er een overeenkomst is met de kredietverstrekkers. “Dat heeft de financiële positie gestabiliseerd en dat stelt ons bedrijf  in staat om ons weer volledig te richten op het dagelijks werk: het opleveren van fantastische vastgoedontwikkelingen”, aldus nog Gheysens in een reactie.