Gudrun assortiment

D2E smeert ‘m bij chocolademakers

Down2Earth Capital (D2E), het investeringsfonds van Ivo Marechal en partners, heeft de verkoop afgerond van de Belgische chocoladeproducent Gudrun Group. Het bedrijf dat vooral pralines en truffels maakt onder private label voor internationale retailers, behoort nu tot de Europese fabrikant Natra, met hoofdkantoor in Madrid.

Gudrun Group werd opgericht in 1942 en maakt chocoladeproducten onder de merknaam van hun klanten, voornamelijk internationale supermarktketens. Er wordt veel belang gehecht aan innovatie, zowel in producten, concepten als verpakkingen. De keukens waar de pralines en truffels worden gemaakt, bevinden zich in Lier. Gudrun Group heet ook een belangrijke verpakkings- en distributiefaciliteit in Polen.

D2E Capital investeerde in 2015 in de Gudrun Group en heeft sindsdien, ondanks enkele uitdagende jaren, de winstgevendheid van het bedrijf aanzienlijk vergroot. Ivo Marechal, Managing Partner van D2E Capital, licht toe: “Dankzij onze nauwe samenwerking met het management en onze scherpe focus op klantbehoeften hebben we sterke, duurzame relaties opgebouwd. Onze focus op duurzaamheid heeft Gudrun Group een unieke positie gegeven in de markt. We zijn trots op de gezamenlijke resultaten en wensen het management -dat overigens onder de nieuwe eigenaars aan boord blijft- en de medewerkers van veel succes toe.”