Le Fox 24

Sterrenchef Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox) stond een laatste maal achter het fornuis

DE PANNE - Het werd een emotioneel weekend voor de minzame sterrenchef Stéphane Buyens van het alom bekende restaurant Le Fox in de Panne. Op zijn 65e beslist hij om er een punt achter te zetten, wat geen gemakkelijke beslissing was. Zondag was het zo ver en werd het laatste vuur gedoofd. Maar niet getreurd: zijn levensgezellin Ellen Dulst, die de voorbije 25 jaar aan de zijde van Buyens meewerkte in Le Fox, wil in het voorjaar van 2025 een nieuw en klassevol restaurant openen. De nieuwe zaak zal over pakweg zes maanden ook in hartje De Panne van start gaan onder de noemer 'Subtiel'.      

Stéphane Buyens nam eerder al de beslissing om zijn leven een nieuwe dimensie te geven door zich op de gemeentepolitiek te gooien. Wie weet wordt hij straks wel burgemeester van De Panne? Met het verdwijnen van Hostellerie Le Fox -(sterrenrestaurant én hotel) wordt in De Panne een belangrijke horeca-bladzijde omgeslagen. Le Fox was culinair erfgoed en een begrip dankzij de kookkunsten van Buyens en de achtkoppige equipe die achter hem stond. Het gebouw werd verkocht aan een projectontwikkelaar.

Nieuw verhaal, oude droom

De van dynamiek bruisende Ellen Dulst, partner van Buyens, wil nu haar verhaal schrijven. Met Buyens? “Neen, ik wil het nu zelf waarmaken, maar uiteraard zal het advies van Stéphane altijd welkom zijn”, zegt Ellen. Zij had van jongs af aan een droom: een eigen restaurant hebben. Die oude droom zal in februari van volgend jaar gestalte krijgen. Vier medewerkers van Le Fox, waaronder de sous-chef met al zijn ervaring, maken mee de overstap aan de zijde van Ellen die bruist van inzet en dynamiek.

Het nieuwe restaurant Subtiel krijgt onderdak in een villa hartje De Panne en zal in een warm kader plaats bieden aan om en bij de 24 personen. In de zomer en bij goed weer zal er ook in een fraai aangelegde tuin getafeld kunnen worden. En of ze zoals haar partner ook op sterren zal jagen? “Ach, we zien wel, in de eerste plaats willen we klanten verwennen.”