Fedustria Utexbel 24

Fedustria geeft de nieuwe Vlaamse regering het voordeel van de twijfel

KORTRIJK - De beroepsfederatie Fedustria verklaart zich bij monde van CEO Karla Basselier, tevreden dat de Vlaamse regeringsonderhandelaars geland zijn en de regering aan de slag kan. De eerste signalen over het versterken van het industrieel beleid, het afbouwen van de reglementitis en nog meer inzetten op O&O zijn alvast positief, vindt Fedustria in een eerste reactie.

 

 

Een zestal weken geleden hebben de industriefederaties (essenscia, Agoria, Fevia, Voka en Fedustria) hun besognes nog meegegeven aan de Vlaamse onderhandelaars voor het nieuwe regeerakkoord. “We zijn blij dat de onderhandelaars ons tegemoet komen”, aldus Basselier. “Maar voor euforie is het nog wat vroeg. The proof of the pudding is in the eating.”

Meer dan ooit is er nood en behoefte aan een Industrial Deal, zo benadrukt Fedustria nog. Want de essentie is en blijft om meer dan ooit een sterk en duurzaam industrieel beleid te voeren. Nederland deed ons dat voor, maar ook Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil de nadruk leggen op een Industrial Deal naast een Green Deal.

“Dat is de weg die ook wij in Vlaanderen moeten bewandelen”, aldus Fedustria CEO Karla Basselier. “We denken daarbij hoofdzakelijk aan de competitiviteit van onze ondernemingen. Die komt in het gedrang door ondermeer de hoge loon- en energiekosten. Fedustria is voorzichtig positief en we willen constructief met deze regering samenwerken om de Vlaamse maakindustrie de broodnodige boost te geven.”

Merkwaardig genoeg lijkt Fedustria zich niet te storen aan het feit dat er in de beleidsverklaring maar weinig ruimte was voor economische onderwerpen. Maar zoals dus gezegd: The proof of the pudding is in the eating.

foto: Karla Basselier (midden) (archief)