Legendarische karaokebar Park Avenue Foto: Bart Bruynseels

Legendarische karaokebar Park Avenue legt boeken neer: “Nooit gedacht dat een zaak met zo’n geschiedenis failliet zou gaan”

Op het raam van Park Avenue, de iconische karaokebar op de Antwerpse Kaasrui, hangt een papier ‘tijdelijk gesloten’. Tenzij er een overnemer gevonden wordt, zal het liedje van deze legendarische bar definitief uitgezongen zijn. De ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen heeft New Avenue Karaoke bv failliet verklaard.

Park Avenue is één van de oudste karaokebars van het land en was jarenlang een vaste waarde in het Antwerpse nachtleven. De zaak ging 36 jaar geleden open en kende jarenlang een groot succes. De laatste jaren kwam de bar meermaals in het nieuws met incidenten met geweld. Burgemeester Bart De Wever sloot de zaak zelfs even begin 2022.

Park Avenue karaokebar op de Antwerpse Kaasrui. Foto: Bart Bruynseels

Curator Tom Degeeter van advocatenkantoor Elegis: “Alan Lau, de bestuurder van New Avenue Karaoke bv, heeft zelf bij de ondernemingsrechtbank afdeling Antwerpen de boeken neergelegd. De impact van de coronapandemie en het veranderende uitgaansleven waren de doodsteek voor de karaokebar. Positief is dat we weten dat er al interesse is van potentiële overnemers die een doorstart willen nemen.”

Vriendengroepje

Dimitri Vantomme, zaakvoerder van de vlakbij gelegen karaokebar Bonaparte op de Grote Markt: “Dit nieuws sloeg toch wel in als een bommetje. Ik had nooit verwacht dat een zaak met zo’n geschiedenis failliet zou gaan. Al weet ik natuurlijk zelf uit ervaring dat de coronacrisis er bij velen stevig ingehakt heeft.”

“Sinds de keiharde coronatijden vormen we met de handelaars op en rond de Grote Markt een hechte vriendengroep met een eigen WhatsAppgroepje. Ook Alan hoorde daar bij. Sinds het nieuws bekend is gemaakt, heb ik niets meer van hem gehoord en heeft hij zich uit het groepje verwijderd.”

Tijdelijk of defenitief? Foto: Bart Bruynseels

“Ik kan enkel over mijn eigen zaak spreken, maar er is nog steeds een publiek dat van karaoke houdt. Gisteren stonden er 52 verzoeknummers op onze lijst. Normaal stoppen we rond 23 uur met karaoke en neemt de dj het over. Gisteren hebben we de klanten gewoon wat langer laten zingen.”

Té vals

Dimitri merkt op dat hij met zijn karaokebar constant blijft vernieuwen om te kunnen blijven meedraaien. “Wij hebben alles gedigitaliseerd. En we hebben ook wat ‘knopjes’, zodat we een beetje kunnen bijsturen wanneer het echt té vals klinkt.”

Zaakvoerder Alan Lau van Park Avenue karaokebar was niet bereikbaar voor commentaar.