bakkerij peeters Foto: Dirk Vertommen

Bakkerij Peeters viert 85-jarig bestaan: van kruidenierszaak met broodronde tot bakkerij

Het is dit weekend dubbel feest bij bakkerij Peeters in de Wilsonstraat in Sint-Katelijne-Waver. De bakkerswinkel is na een jaar vol wegenwerken niet alleen opnieuw vlot bereikbaar, maar de zaak bestaat ook 85 jaar.

De huidige zaakvoerders Nick Peeters en zijn echtgenote Inge Eekels stapten begin jaren 2000 in de zaak, maar bakkerij Peeters werd twee generaties eerder al opgericht. “Oorspronkelijk was het een kruidenierszaak en had de grootvader van Nick ook een broodronde”, zegt Eekels. “Later verhuisde de zaak naar het huidige pand in de Wilsonstraat en onderging het een paar keer een metamorfose. Maar 85 jaar later bestaat de bakkerij nog steeds.”

Om dat te vieren organiseren de zaakvoerders een heus feestweekend, met proevertjes van bedrijven waarmee de bakkerij samenwerkt en een prijzenrad op zaterdag tot een wandeling, die Nick en Inge organiseerden samen met Okra en Brouwerij Cloet. Ook op de wandeling vallen tal van prijzen te winnen.

Met het feest willen Nick en Inge hun klanten bedanken voor de decennialange steun. “Die steun hadden we nodig, zeker tijdens de werken in de Wilsonstraat”, zeggen ze. “Want het was allesbehalve een makkelijke periode voor ons. Maar deze week werden de verkeersborden en andere signalisatie weggehaald en dus zijn de straat en de bakkerij opnieuw volledig toegankelijk. Het is dan ook dubbel feest dit weekend.”