Themabeeld technologie Themabeeld. Foto: Shutterstock

Govrn lanceert AI Assist om informatieovervloed in bestuurskamers aan te pakken 

Govrn, dat gespecialiseerd is in bestuurskamertechnologie, lanceert in samenwerking met de Université catholique de Louvain (UCL) en Brunel University, AI Assist. Deze oplossing benadrukt het potentieel van AI en data in de bestuurskamer en pakt de tekortkomingen aan waar huidige technologieën tekortschieten.

Bestuursleden worden steeds meer overspoeld door data, waardoor het moeilijk wordt om bruikbare inzichten te verkrijgen. Verouderde technologie en beperkte tijd voor grondige analyse verergeren dit probleem.

De huidige bestuurskamertechnologie fungeert onder deze uitdagingen vaak alleen als een digitale archiefkast. Het ontbreekt aan de analytische mogelijkheden om waardevolle inzichten uit opgeslagen data te halen.

Artificiële intelligentie

In deze context positioneert Govrn zichzelf als een disruptieve speler door AI Assist te ontwikkelen, een technologie die de manier waarop bestuursleden gegevens gebruiken revolutioneert. De innovatie biedt hen de mogelijkheid om nauwkeuriger en bruikbaarder inzicht te verkrijgen.

Lees ook: Heb jij een innovatief of spraakmakend product ontwikkeld? Schrijf je dan nu in voor onze Product Made in Awards

“De oplossing van Govrn is vanaf het begin ontworpen met AI als kern. Dit stelt bestuursleden, algemeen secretarissen en bestuursprofessionals in staat om actief met hun data te werken en een beter begrip te krijgen”, aldus Jean-Louis Van Houwe, medeoprichter van Govrn.

“AI en data zullen de bestuurskamer ingrijpend veranderen, vooral nu bestuursleden worstelen met een overvloed aan informatie en beperkte tijd om deze te verwerken”, vult Paul Stark, Chief Commercial Officer bij Govrn, aan.