sgs testproject

SGS lanceert samen met Chamizo Fietsen testproject rond woon-werkverkeer

Werknemers van test- en inspectiebedrijf SGS Mechelen krijgen de komende weken de kans om verschillende soorten vervoersmiddelen uit te testen. Dat gebeurt in het kader van het VLOT-project van de provincie Antwerpen en in samenwerking met Chamizo Fietsen uit Sint-Katelijne-Waver. De fietswinkel stelt een testvloot van verschillende soorten fietsen ter beschikking.

Tijdens de zomer voerde SGS een bevraging uit onder haar werknemers. Daardoor kon het bedrijf enerzijds inzicht verwerven in de mobiliteitsbehoeften van haar werknemers. Anderzijds konden werknemers zich ook kandidaat stellen om deel te nemen aan het testproject, dat donderdag van start ging. Bij Chamizo Fietsen in Sint-Katelijne-Waver konden de deelnemers donderdag hun fiets naar keuze ophalen. Daarbij konden ze kiezen tussen een e-fiets, speed pedelec, bakfiets, longtailfiets of vouwfiets in combinatie met bus en trein.

“Onze doelstelling is om meer mensen aan het fietsen te krijgen”, zegt Timothy Chamizo, van Chamizo Fietsen. “We zijn tevreden dat we door dit programma een groter aantal mensen de kans kunnen bieden om voor een langere periode te ontdekken hoe aangenaam het is om met de fiets naar het werk te pendelen om zo uitvoerig te kunnen kennismaken met de vele voordelen van fietsen. We zijn ervan overtuigd dat dit zal helpen in de keuze om de overstap te maken van de auto naar de (e)fiets.”

Ook SGS-sitemanager Luc Braeken is tevreden over de start van het testproject. “Bij SGS willen we onze werknemers ondersteunen in hun zoektocht naar meer efficiënte en duurzame manieren om naar het werk te komen. Dankzij deze samenwerking met VLOT krijgen ze de kans om verschillende opties uit te proberen, en kunnen ze een keuze maken die past bij hun eigen noden en situatie. Dit sluit perfect aan bij onze visie op duurzaamheid en flexibiliteit”, besluit hij.

Het VLOT-project biedt werkgevers begeleiding op het gebied van mobiliteit, met als doel werknemers snel, veilig, duurzamer en comfortabel op hun werkplek te krijgen. Het project – een samenwerking tussen de gemeente Sint-Katelijne-Waver, de stad Mechelen, de provincie Antwerpen en Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid, ondersteunt werkgevers bij het faciliteren van duurzame vervoersopties voor hun werknemers, zoals fietsen en openbaar vervoer. Voor de deelnemende werknemers wordt woon-werkverkeer zo een stuk eenvoudiger én milieuvriendelijker.