Ronny Mouling

Eurosteel koopt Quicksteel en palmt hele land in

Eurosteelframing, het bedrijf uit Peer van Ronny Mouling, heeft in Wervik de sectorgenoot Quicksteel overgenomen. "De snelle toename van nieuwe klanten en de logistieke uitdagingen maakten een tweede vestiging noodzakelijk. Vanaf nu zijn we veel dichter bij onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen en kunnen we de expansie versneld verderzetten", aldus de CEO.

Eurosteelframing, opgericht in 2011, heeft zich in de afgelopen jaren gepositioneerd als een toonaangevende speler in de staalframebouwsector. Door de combinatie van koud- en warm gewalst staal kunnen diverse gebouwtypes gerealiseerd worden, zoals residentiële woningen, kantoorgebouwen, modulaire units, vakantiewoningen, optoppingen, aanbouw en poolhouses.

De afgelopen 10 jaar tekende Eurosteelframing een stevige groei op, zowel in medewerkers, klantenbestand als in het aantal opgeleverde projecten. Echter: de nieuwe klanten in Oost- en West- Vlaanderen brachten logistieke uitdagingen met zich mee, aangezien het atelier in Peer is gevestigd. “De goederen die wij vervoeren zijn groot in volume maar licht in gewicht, wat het transport aanzienlijk duurder maakt,” legt CEO Ronny Mouling uit. “Deze situatie was de aanleiding om een tweede vestiging te openen. Toen de kans zich voordeed om Quicksteel in Geluwe over te nemen, hebben we dan ook niet lang getwijfeld. We opereren nu veel efficiënter en dragen op deze manier bij aan een duurzamer resultaat.”