easi tailorfit

IT-bedrijf Easi redt Tailorfit van faillissement met overname

IT-bedrijf Easi heeft de modesoftware van Tailorfit overgenomen. Door de intellectuele eigendomsrechten van de ERP-oplossing over te nemen, kan Easi haar softwareaanbod uitbreiden.

De overname van Tailorfit werd afgesloten op 9 augustus en sluit aan bij Easi’s kernactiviteiten: onderhouden, verkopen en optimaliseren van software. Tailorfit spitst zich vooral toe op de behoeften van de mode-industrie en wordt gehost op Cloud2be, dat behoort tot Easi. “We beschikken al over de operationele teams om deze technologie te ondersteunen, dus het is voor ons een zeer logische stap”, verklaart Raf Hernalsteen, Business Unit Director bij Easi.

Easi ziet een groot potentieel in de uitbreiding van haar bestaande softwareaanbod door deze overname. “Tailorfit is een zeer interessante aanvulling op onze eigen Adfinity-software, aangezien ze zeer geavanceerde bill of material-functionaliteiten bevat. Zo is de traceerbaarheid van elk individueel component gedurende zijn volledige levenscyclus standaard ingebouwd in de applicatie”, vult Hernalsteen aan. “Bovendien bevat de software een robuuste en gedetailleerde kostentool die als een van de beste in zijn klasse mag worden gerekend. Deze functies maken van Tailorfit een waardevolle toevoeging aan ons huidige aanbod.”

Op middellange termijn is Easi van plan om de software in verschillende sectoren in te zetten, ook buiten de mode-industrie. “Mits de nodige aanpassingen kunnen we Tailorfit inzetten in alle sectoren waar productontwikkeling en productie cruciaal zijn. In combinatie met onze Adfinity-software zullen we zo een totaalpakket kunnen aanbieden in die sectoren”, besluit co-ceo Thomas Van Eeckhout.