Sostrene Grene opent in Mechelen Søstrene Grene opent zijn winkel in de dit pand in de Bruul 108. Foto: Leen Van de Sande

Populaire Deense keten Søstrene Grene opent designwinkel in Mechelse binnenstad

In een statig pand in de Bruul in Mechelen opent nog dit najaar de vierde designwinkel van Søstrene Grene in ons land. De populaire Deense keten is gespecialiseerd in woonaccessoires, allerlei hebbedingetjes en hobbymateriaal.

Door de Zweedse gigant Ikea zijn we al langer vertrouwd met Scandinavisch design. Iets meer dan vier jaar geleden kwam daar Søstrene Grene bij met een eerste winkel in de voormalige Stadsfeestzaal in Antwerpen. Iets meer dan vijftig jaar geleden stampten de Deense zusters Anna en Clara Grene het merk uit de grond.

Vandaag hebben ze winkels over de hele wereld, tot in Frankrijk, Duitsland en Japan. De keten houdt er een aparte filosofie op na en geeft klanten expliciet de raad om alleen te kopen wat ze echt nodig hebben. In de winkels vind je producten uit natuurlijke materialen en er speelt klassieke muziek.

Na de vestiging in City2 in de Brusselse Nieuwstraat openden de Denen net voor de zomer een derde winkel in de Diestsestraat in Leuven. Nu komt er dus eentje bij in de Bruul 108 in Mechelen. Je kan er onder meer kookgerei, bloempotten en wasmanden vinden, maar ook speelgoed en materiaal om mee te schilderen.

Opsteker voor winkelstraat

De komst van Søstrene Grene is de tweede opsteker in korte tijd voor de belangrijkste winkelstraat in Mechelen. Eerder deze maand opende een Kempense ondernemer in de Bruul een winkel met de Duitse kledingmerken Street One en Cecil. De nieuwe invullingen zijn welgekomen na de leegstand die vrij recent was ontstaan door de faillissementen van onder meer Esprit en Scotch & Soda.

De huurovereenkomst voor het gerenoveerde pand in de Bruul is net afgesloten. De volgende stap is de inrichting van de winkel. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend, maar dit najaar zou de winkel sowieso openen. Het enthousiasme in de Dijlestad is groot. “We zijn trots dat zo’n prachtig winkel zich in onze stad vestigt. Zo blijft onze Bruul als winkelstraat ook altijd verrassen”, reageert Geert Milis, voorzitter van handelsorganisatie Mechelen MeeMaken.