Futurn Bornem

Projectontwikkelaar wekt vroegere site Super Club in Bornem opnieuw tot leven

Reconversiespecialist Futurn is van start gegaan met de wederopbouw van de bedrijfssite die ooit dienst deed als hoofdkwartier van de toenmalige videotheekketen Super Club in Bornem. Projectontwikkelaar Futurn zal in een eerste fase twee bedrijfsverzamelgebouwen ontwikkelen die samen 16 kmo-units omvatten en waarvan meer dan de helft reeds verkocht is aan lokale en regionale ondernemers. Daarnaast zal het ook starten aan de bouw van twee grotere bedrijfsunits.

Mathieu Gijbels had sinds 2012 een aantal panden op het voormalige Fountain Business Park in eigendom. Na het wegtrekken van verschillende kantoorgebruikers in 2022, beslisten Mathieu Gijbels en Futurn om samen de gehele site te verwerven.

“Met de ontwikkeling van nieuwe kmo-units geeft Futurn ruimte aan nieuwe lokale ondernemers om de economische dynamiek in Bornem te versterken”, laat Bornems burgemeester Greet De bruyn weten. En dat beaamt Frederik Baert, managing partner van Futurn: “Het commercieel succes van Cesar Business Park onderstreept de nood aan ruimte voor lokale bedrijvigheid”, zegt hij. “We zijn ervan overtuigd dat deze herontwikkeling volop impulsen geeft aan verdere economische ontwikkelingen voor de streek. Nog voor we de afbraakwerken startten, waren tien van de zestien bedrijfsunits verkocht aan lokale en regionale ondernemers.”

Ruimte voor bedrijven

Dit transformatieproject valt volledig in het bedrijfsprofiel van projectontwikkelaar Futurn die zich focust zich op reconversieprojecten waarbij het verouderde en onderbenutte bedrijfsterreinen transformeert tot absoluut bruisende ondernemersbiotopen.

De kantoorgebouwen waren sterk gedateerd en daardoor grotendeels in onbruik geraakt, waardoor kostbare ruimte voor bedrijvigheid verloren ging. “Het masterplan voorziet in veel intenser ruimtegebruik om het complex te transformeren tot een multifunctionele bedrijvencampus met polyvalente bedrijfsgebouwen die onze huidige economie nodig heeft”, aldus nog Futurn co-CEO Frederic Baert.