Philippe Alken

Basta met de bistro: Philippe is de naam

Philippe. Niet meer of minder. Dat is de nieuwe naam van het gastronomische restaurant in Alken dat tot dusver als Bistro Philippe door het leven ging. "Wie weet komt de Michelin-inspecteur nu een keertje op bezoek", grapt de chef.

Bistro Philippe is al jaren een begrip in culinair Limburg. Chef-kok Philippe Lowette, recent nog bekroond als één van de meest innovatieve koks van Europa, heeft zich stelselmatig naar de top geknokt. Hij staat onder meer vermeld in de gids Jeunes Restaurateurs d’Europe en heeft een score van 14/20 bijeengesprokkeld in de gids Gault & Millau. Ook gastvrouw Sarina Haesevoets heeft met haar expertise in de zaal de reputatie van de zaak doorheen de jaren sterk opgedreven.

Volledig in de lijn met de ambitie van het ondernemende koppel, wordt de naam nu veranderd. Bistro Philippe heet voortaan Philippe. Waarom? “We kregen vaak te horen dat onze naam niet overeenstemde met het niveau dat we aanbieden”, vertelt de chef. “Wie ons niet kent, verwacht hier een menukaart van een echte bistro, terwijl we intussen zijn geëvolueerd tot een gastronomische place to be. De vlag dekte dus niet meer de lading. Vandaar dat we beslist hebben om onze naam lichtjes te wijzigen en zo de perceptie op een positieve manier te keren.”

Philippe steekt niet onder stoelen of banken dat een hogere erkenning in het culinaire landschap zijn ambitie blijft. “We gaan nog meer beleving bieden en onze innovatieve gerechten op basis van lokale producten, verder verfijnen. En wie weet… komt de inspecteur van Michelin toch een keertje langs? We zijn met het hele team klaar om onze goede naam -letterlijk en figuurlijk- alle eer aan te doen.”