Arthe Foto's: Emily Samyn

Gesloten in het weekend om zijn personeel te kunnen houden: Geoffrey (38) opent nieuw gastronomisch restaurant

Gent krijgt er een gastronomisch adresje bij. Chef Geoffrey Devriendt (38) heeft nog in Hof van Cleve en Velvet gewerkt en kookt in zijn eigen restaurant, Arthe, voor maximaal twintig personen tegelijk. Alleen in de week, niet op zaterdag en zondag. “Zo leg ik mijn personeel in de watten.”

Geoffrey Devriendt (38) leerde de stiel in de hotelschool in Gent en werkte in verschillende brasseries, waaronder Le Grand Bleu, maar ook in sterrenrestaurants zoals Hof van Cleve.

Zeven jaar geleden opende hij in Ertvelde een eigen restaurant, Arthe, samen met zijn toenmalige vrouw. Drie jaar geleden startte hij Velvet mee op, in de Zuidstationstraat in Gent. En vanaf oktober gaat hij opnieuw zijn eigen weg, want dan opent hij Arthe² boven Velvet.

“We zien elkaar zeker niet als concurrentie”, vertelt de chef. “Velvet stopt voorlopig als restaurant. De zaakvoerders doen verder met evenementen en de cocktailbar, en een private club op vrijdagavond. Ik zal aan mijn klanten lidkaarten geven zodat ze gratis binnen kunnen.”

Tot zeven gangen

Arthe² wordt anders dan Arthe in Ertvelde, want Devriendt doet nu alleen nog fine dining. Gasten kunnen kiezen uit een menu met vijf, zes of zeven gangen, met aangepaste wijnen, bieren of non-alcoholische dranken. Het kader wordt huiselijk en gezellig. Er is plaats voor twintig personen.

Foto: Emily Samyn

Foto: Emily Samyn

Devriendt belooft “strak moderne” gerechten met klassieke en buitenlandse invloeden. “Ik heb veel gereisd en dat komt geregeld terug in het bord”, zegt de chef. “Niet dat je Thaise noedels moet verwachten, maar het is mogelijk dat er een Pakistaans gerechtje bij zit.”

Gentse invloeden

Daarbovenop voegt Devriendt zo veel mogelijk Gentse invloeden toe. Elk menu heeft een gerecht met kaas en die zal altijd Gents zijn. Ook de bieren zijn voornamelijk van hier. “Vanaf 1 oktober kan je komen proeven”, zegt de chef nog. “Gedurende de eerste maand krijg je het aperitief van het huis gratis.”

Opvallend: langskomen kan alleen in de week, want op zaterdag en zondag is het restaurant gesloten. Net zoals het sterrenrestaurant Souvenir, inderdaad. “Ik heb goed personeel gevonden en ik wil die mensen graag houden”, verklaart Devriendt. “Daarom geef ik hen vrij in het weekend. Ik leg hen daarmee in de watten en ik heb zelf ook tijd om dan vrienden en familie te zien.”

Foto: Emily Samyn

Foto: Emily Samyn

Foto: Emily Samyn