Zaakvoerder Hans Bollen Zaakvoerder Hans Bollen. Foto: Sarah Van den Elsken

Kings & Queens bestaat 15 jaar: “Miley Cyrus en Queens of the Stone Age kwamen hier al boots kopen”

Herenwinkel Kings & Queens aan de Sint Jorispoort in Antwerpen viert zaterdag 28 september zijn vijftiende verjaardag. Speciaal daarvoor lanceert zaakvoerder Hans Bollen in samenwerking met Red Wing Shoes uit de VS een set exclusieve boots, die enkel bij Kings & Queens verkrijgbaar zal zijn.

“We hebben slechts 20 paar gemaakt”, zegt Hans. Wie met deze exclusieve handgemaakte verjaardag boots wil rondlopen, moet dus snel zijn.” Hans heeft in zijn winkel klanten van ver over de landsgrenzen. “Miley Cyrus en haar band, Queens of the Stone Age en The Pretenders kwamen hier al shoppen”, zegt Hans. “Ook bekende Belgische acteurs zoals Koen De Bouw, Tom Waes, Geert Van Rampelberg en Axl Peleman zijn hier klant.”

Toch blijft Hans heel bescheiden. “Het is natuurlijk heel fijn om internationale sterren over de vloer te krijgen, maar voor mij is elke denim- en bootsliefhebber even belangrijk als klant. Of die nu sportpaleizen vult of niet. Natuurlijk was ik wel fier toen Miley Cyrus tijdens haar show hier in Antwerpen een T-shirt droeg die ze van mij gekregen had.”

Wanneer je Hans vol passie en kennis hoort vertellen over herzoolbare laarzen en de stikking van zijn denims, is al snel duidelijk waarom klanten van heinde en verre de weg naar Kings & Queens vinden. In tijden van online shoppen en retoursturen, maakt hij graag het verschil met zijn persoonlijke service en productkennis.

De verjaardagsboots van Kings & Queens. Foto: Sarah Van den Elsken

“Ik ken bijna al mijn leveranciers persoonlijk. Ik ga bij hen langs tijdens het productieproces, zodat ik met mijn eigen ogen kan zien dat de producten uit de beste materialen vervaardigd worden. Zo kan ik met overtuiging mijn klanten het juiste advies geven.”

Fabeltje

“Het is een fabeltje dat je jeansbroeken niet mag wassen”, zegt Hans. “Het is wel belangrijk hoe je het doet. Wanneer ik een jeans voor het eerst was, hang ik ze in de douche en spuit ik ze af met koud water, zonder zeep. Daarna gewoon laten uitlekken en drogen. Wanneer ik ze daarna in de wasmachine was, trek ik ze binnenstebuiten, doe ik er een beetje azijn bij en was ze 20 minuten op 20 graden. En héél belangrijk, laten zwieren op een zo laag mogelijk toerenaantal. En niet vergeten om ze meteen na het wassen uit te kloppen en op te hangen om te laten drogen. Als je ze in de wasmachine laat zitten, krijg je witte strepen.”

Denim wordt mooier door het te dragen. Foto: Sarah Van den Elsken

Stoere Queens

Oorspronkelijk was Kings & Queens een heren- en dameswinkel, maar na de verhuis van de Kammenstraat naar de Sint-Jorispoort maakte Hans er een herenwinkel van. “Al zijn stoere Queens natuurlijk nog steeds welkom. Iedereen moet kunnen aandoen wat hij of zij graag wil. Dus vrouwen die graag iets uit onze collectie dragen, zijn meer dan welkom”, zegt Hans.

Tot slot benadrukt Hans nog eens wat er zo bijzonder is aan zijn producten. “De boots en de denims die je hier koopt, worden eigenlijk mooier door ze te dragen. Kijk, ik draag onze verjaardag boots nu al twee weken en de kleur is al aan het veranderen. Ze zijn al een beetje ‘Hans’ aan het worden.”

Sfeerfeeld. Foto: Sarah Van den Elsken

Sfeerfeeld. Foto: Sarah Van den Elsken

Hans draagt de verjaardag boots ook zelf. Foto: Sarah Van den Elsken