Schermafbeelding 2024-09-24 om 18.18.04

Limburgs eventbureau start met safari in de Maasvallei

Terroir-Wijnsafari, het belevingsconcept waarmee Joppe Theunis wijnliefhebbers langs de lokale wijndomeinen leidt, wordt nu ook actief in de Maasvallei. Vanaf maart 2025 kunnen wijnproducenten als Aldeneyck, Thilesna, Steinberg en Wijngoed Thorn worden bezocht met golfkarretjes, Vespa's of andere plezante vervoersmiddelen.

Terroir-Wijnsafari is gekend voor de gepersonaliseerde aanpak en diepgaande kennismaking met zowel de lokale wijnen als de wijnmakers. Bezoekers krijgen tijdens de safari niet alleen de kans om de wijnen te proeven, maar ook om de wijngaarden te verkennen en meer te leren over de unieke productiemethoden die de wijnen zo bijzonder maken. Na routes in Haspengouw en het Hageland heeft Joppe Theunis nu ook in een derde regio een parcours uitgestippeld dat langs de lokale wijndomeinen leidt. Vanaf maart 2025 kunnen de pareltjes van de Maasvallei, aan beide kanten van de grens, bezocht worden.

“De Maasvallei heeft een rijke terroir en het ideale klimaat voor wijnbouw, want het is het droogste gebied van België”, weet Joppe Theunis. “Het perfecte decor dus voor de nieuwste uitbreiding van Terroir-Wijnsafari. Tijdens de uitgestippelde ontdekkingsreis zullen bezoekers kennismaken met enkele van de meest gerenommeerde wijndomeinen in de regio, zoals Wijndomein Aldeneyck, Thilesna, Steinberg en Wijngoed Thorn. Een internationale dimensie dus…”

De uitvalsbasis voor de tochten door de Maasvallei is Agropolis in Kinrooi. “We hebben met hen een strategisch partnership afgesloten omdat zij als toonaangevend centrum voor duurzame landbouwinnovatie onze visie op streekgebonden producten van lokale bodem onderschrijven.”

De eerste Wijnsafari in de Maasvallei staat gepland voor maart 2025, net op tijd voor het begin van het wijntoerismeseizoen. Er zullen dan wekelijks verschillende tours aangeboden worden, zowel voor teambuildings, groepen als individuele wijnliefhebbers.