ceva logistics

Willebroeks opslag- en distributiebedrijf haalt 79 kilo zwerfvuil op tijdens opruimactie

Naar aanleiding van de World Clean Up Day gaf de gemeente Willebroek bedrijven in Willebroek-Noord materiaal voor een opruimactie. Bij opslag- en distributiebedrijf Ceva Logistics maakten ze er een teambuilding activiteit van. In totaal haalden ze met twintig werknemers maar liefst 79 kilo afval op in de buurt.

Ceva logistics is actief op internationale schaal met meer dan 100.000 werknemers. Elders raakte de World Clean Up day al ingeburgerd, Willebroek deed voor de eerste keer mee. “De opruimactie werd goed onthaald bij onze werknemers”, zegt HR-verantwoordelijke Marina Scheers. “Onze site in Grobbendonk deed ook mee. We maakte van de World Clean Up Day ook een teamactiviteit. Na het opruimen werd er nagepraat bij een stukje taart en een drankje.”

Ook andere bedrijven actief in Willebroek-Noord tekenden present. De mensen van Ceva Logistics volgden een parcours dat via het jaagpad naast het viaduct en de N16 liep, tot in de Breendonkstraat, en in de omliggende straten rond de Cederlaan. “We zijn enorm geschrokken van de hoeveelheid afval die we hebben opgehaald”, zegt Scheers. “In totaal verzamelden we 79 kilo afval, vooral in de buurt van de voetbalvelden in Willebroek vonden we veel zwerfafval. We hadden twee uur uitgerekend voor de actie en hebben het volledige parcours zelfs niet kunnen afwerken.”

De opruimactie is zeker voor herhaling vatbaar. “Gelukkig was het ook goed weer, dat helpt.”

© rr